Hlavní obsah

Život Putinových synů odhalen. Žijí skrytě a mají špionské doklady

Synové ruského vůdce Vladimira Putina a bývalé moderní gymnastky a současné političky Aliny Kabajevové žijí v ústraní a s otcem se vídají jen velmi málo, zjistila nevládní organizace The Dossier Centre, která zkoumá trestnou činnost lidí napojených na Kreml. Podle centra má Putin syny dva, devítiletého Ivana a pětiletého Vladimira mladšího, kteří mají soukromé učitele, hlídají je příslušníci Federální ochranné služby Ruska (FSO) a všude je doprovázejí jejich chůvy.

Foto: Profimedia.cz

Ruský vůdce Vladimir Putin a jeho přítelkyně bývalá moderní gymnastka Alina Kabajevová na archivním snímku

Článek

The Dossier Centre tyto informace získalo od člověka, který pro Putinovu rodinu pracuje a jehož identitu se analytikům podařilo ověřit.

První chlapec se podle zdroje narodil ve Švýcarsku v roce 2015, druhý v Moskvě v roce 2019. Ivan se minimálně jednou objevil na veřejnosti, když jeho matka v roce 2023 organizovala gymnastický festival. Objevil se tehdy na pódiu, když jeho matka ukončovala akci, uvedlo centrum. Byl to ale ojedinělý případ, synové jinak žijí v naprostém utajení.

Ani jednoho nelze nalézt ve státních databázích, od útlého dětství mají typ dokumentů, které jsou obvykle vyráběny pro špiony a osoby pod státní ochranou. Jejich přesná data narození znají pouze jejich příbuzní. Nelétají na pravidelných linkách, místo toho mají vlastní soukromá letadla. A nenavštěvují ani školu, neboť mají soukromé učitele.

Putin pověřil rakouskou exministryni Kneisslovou ochranou tygrů ussurijských

Evropa

Synové žijí v rezidencích střežených Federální ochrannou službou Ruska, kromě letadel cestují také na jachtách nebo v obrněných vlacích. Se svými vrstevníky se vidí naprosto minimálně.

Tajný vztah s gymnastkou

Putin si v roce 1983 vzal za ženu Ljudmilu Škrebněvovou, do roku 2014 Putinovou a od roku 2015 Očeretnou. S ní má dvě dcery: Mariji narozenou v roce 1985 a Jekatěrinu, která přišla na svět o rok později. V roce 2013 manželský pár oznámil odloučení a v roce 2014 se rozvedli.

Podle The Dossier Centre není přesně jasné, kdy se Putin dal s Kabajevovou dohromady, už v roce 2008 se ale hovořilo o tom, že mají plánovat svatbu. V témže roce v březnu se moderní gymnastka, která vyhrála zlatou olympijskou medaili v roce 2004 v Aténách, v televizní show zmínila, že již „potkala muže svých snů“. Tím myslela právě Putina.

Vyjádřila se i k tomu, zda má šanci odvést ženatého muže od jeho rodiny. „Jestli už jsou v rodině problémy a muž se dívá na jinou ženu a komunikuje s jinou ženou, tak problém už tam existuje. Proto z rodiny nemůže vzejít nic dobrého,“ měla tehdy uvést v show, kterou ale centrum nejmenovalo.

O dva měsíce později, v květnu 2008, Kabajevová cestovala do ruské Soči v soukromém letadle Putinova kamaráda podnikatele Gennadyho Timčenka. Nejméně od roku 2011 se sportovkyně ani nesnaží skrýt svůj zásnubní prsten, uvedli analytici s tím, že v témže roce ona i její rodina začali dostávat velmi drahé dárky od nejvyšších postav ruské politiky.

Cesty do Švýcarska

Ještě předtím, než Kabajevová porodila prvního syna Ivana, letěla třikrát do švýcarského Lugana z ruské Soči. Právě na soukromé klinice v Luganu na jaře 2015 porodila prvního Putinova syna.

Medvěděv se vysmívá Západu kvůli Putinovi v Mongolsku

Evropa

Obdobné cesty absolvovala i v roce 2018, centrum hovoří o pravidelných kontrolách na stejné klinice. Na jaře 2019 letěla směrem do Moskvy její gynekoložka Natalja Thiebaudová, která byla přítomna u jejího druhého porodu v ruském hlavním městě.

Nemocnice a města, kde porod proběhl, podle centra vybral přímo ruský vůdce.

Veřejně dostupný inzerát

Analytici z nevládní organizace zjistili, že Putin na začátku letošního roku hledal nové zaměstnance, kteří by se o jeho rodinu starali. Inzerát se objevil na webu organizace English Nanny, která zprostředkovává zaměstnance pro bohaté rodiny. Rodina začátkem roku 2024 hledala někoho, kdo by obě děti učil anglicky. Práce byla pětidenní na 60 hodin týdně. Platově Putin nabídku ohodnotil na 7700 eur měsíčně, tedy přes 193 tisíc korun.

Podle analytiků ovšem nešlo o standardní nabídku práce. Agentura uvedla, že preferuje kandidáta s jihoafrickým pasem, který bude během prvních 14 dní ochoten podstoupit lékařské vyšetření a zároveň mu nebude vadit, že bude mít zákaz cestovat mimo Ruskou federaci.

Tato nabídka práce se na webu organizace objevovala velmi často. „Není jednoduché vycházet s (Putinovou) rodinou,“ sdělil zdroj. Jižní Afriku si nejspíš Putin vybral, protože dalším anglicky mluvícím zemím nevěří a geopoliticky mu Jižní Afrika vycházela nejlépe.

Ivan preferuje západní pohádky

„Tyto moderní západní pohádky, je v nich jenom střílení, skákání a běhání. Po půlhodině vám z toho bude padat hlava. Jak to ty děti vůbec vydrží?“ cituje Putinova lednová slova The Dossier Centre.

„Naše sovětské pohádky, to je něco úplně jiného. Jejich emocionální a estetický dopad na vyvíjejícího se člověka je dočista jiný,“ dodal.

Smyčka kolem Šojgua se opět sevřela. Rusové zadrželi dalšího jeho podřízeného

Evropa

Putin ale své děti nedokázal od západních pohádek odradit. Podle zdroje centra totiž dnes devítiletý Ivan preferuje pohádky od Disneyho. Dokonce se za postavy z těchto pohádek i rád vydává, což se jeho rodičům prý moc nelíbí.

Jedna z rezidencí, kde Putinova rodina přechodně žije, se nachází severozápadně od Moskvy v 16tisícovém městě Valdaj. Jak v tomto městě, tak i na cestách bydlí děti i Putinův personál velmi blízko sebe. Synové zůstávají v hlavní budově s rodiči, vychovatelky a školitelé bydlí v oddělených budovách, ve kterých jsou vybudovány speciální místnosti pro vyučování.

Budovy nejsou od sebe moc daleko, jsou v docházkové vzdálenosti, oba Putinovi synové ale mají vlastní auto a vlastního řidiče, který je převáží. Svá auta mají i učitelé a další zaměstnanci. Konkrétně ve Valdaji mají údajně někteří z nich zakázáno po areálu sídla chodit a k dopravě musí využívat výlučně auta.

Den synů

Obě děti začínají svůj den kolem 8. až 9. hodiny, kdy mají společně s chůvami snídani. Poté mají zhruba 30 až 45minutové vyučovací hodiny následované časem na hraní. Děti ve Valdaji mají dva poníky, dále králíky a psa bernardýna, který žije s rodinou. Mezi hračkami mají obrovskou kolekci Lega a také iPad, který používají jak na hry, tak i k výuce.

Zhruba v poledne mají děti oběd, poté si dávají šlofíka a následně mají výuku různých sportů. V osm večer je vyzvedne řidič a jedou zpátky do hlavní budovy, kde po náročném dni téměř ihned usnou.

Stejně jako ruský vůdce Putin i jeho synové mají svého kuchaře, který jim zvlášť připravuje jídlo. Mají také vlastní hrníčky a skleničky, ze kterých nikdo jiný nepije. Příslušníci FSO jsou pořád v jejich bezprostřední blízkosti. Jedním z nich je Vitalij Kemenov, který pro Putina pracuje již dlouhé roky.

Ve Valdaji nechal Putin vybudovat také hokejové hřiště, na kterém společně s Ivanem hraje často hokej. Ruský diktátor hokej miluje, mnohokrát se na ledě objevil mimo jiné s běloruským diktátorem Alexandrem Lukašenkem.

Putin udělil Lukašenkovi Řád svatého apoštola Ondřeje Prvozvaného

Evropa

Související články

Výběr článků

Načítám