Hlavní obsah

Žena v Bratislavě šla na manikúru, psa nechala v rozpáleném autě. Ani nepootevřela okna

Bratislava

Nechávat psa v uzamčeném autě zaparkovaném na slunci je v těchto horkých dnech opravdu nezodpovědnost. Jeden takový případ se stal v neděli u bratislavského nákupního centra Bory.

Foto: Envato Elements

Ilustrační foto

Článek

Jak v pondělí informovala slovenská policie na Facebooku, žena odešla na manikúru a psa nechala v autě zaparkovaném na přímém slunci. „Díky všímavosti a ohleduplnosti ostatních nedošlo k nejhoršímu,“ poznamenala slovenská policie v souvislosti s tímto případem.

Po oznámení, že pes je uzamčený v autě, vyrazila na místo policejní hlídka. „Bylo zjištěno, že v zaparkovaném vozidle zn. BMW bez pootevřených oken a na přímém slunci se nachází pes, zlatý retrívr, zjevně ve špatném zdravotním stavu,“ uvedla slovenská policie.

Na psa zapomněla

Policisté nechali majitele vozidla vyvolat prostřednictvím rozhlasu nákupního střediska. „Poté přišla k vozidlu žena, která uvedla, že psa nechala ve vozidle, zapomněla na něj a šla na manikúru,“ konstatovala policie. Pes byl vzápětí převezen na veterinární kliniku. Policisté případ vyšetřují jako přestupek podle zákona o veterinární péči.

Slovenská policie v této souvislosti upozornila, že takový případ může být posuzován i jako trestný čin týrání zvířat. V případě ponechání dítěte v autě může být případ vyhodnocován jako trestný čin opuštění dítěte. „Osoba může navíc čelit také obvinění z ublížení na zdraví nebo v krajním případě z usmrcení, pokud takové jednání vedlo k poškození zdraví nebo ke smrti dítěte,“ dodala policie.

Matka z Prahy nechala kojence půl hodiny v autě rozpáleném sluncem, výtky policie odmítla

Krimi

Výběr článků

Načítám