Hlavní obsah

Žena chtěla během propalestinské demonstrace v Berlíně zapálit policejní auto i s policistou uvnitř

Stovky lidí se v berlínské čtvrti Wedding účastnily v úterý protestu pod názvem Ruce pryč od Libanonu – Svoboda pro Palestinu. Ačkoliv protestující volali po míru, svobodě a klidu, jejich chování bylo na hony vzdálené tomu, co požadovali. Jedna z účastnic demonstrace se pokusila zapálit policejní auto i s policistou uvnitř, píše deník Bild.

Ruce pryč od Libanonu, svobodu pro Palestinu - v Berlíně se konala propalestinská demonstraceVideo: Reuters

Článek

Žena v Müllerstraße polila zadní část zaparkovaného policejního auta hořlavinou a zapálila ho. Policistovi se naštěstí podařilo oheň uhasit dřív, než se plameny rozšířily.

Třiačtyřicetiletá aktivistka byla zadržena a státní zastupitelství na ni vydalo zatykač kvůli poškození majetku a pokus o žhářství s přitěžujícími okolnostmi. V současné době je ve vazbě, píše deník Bild.

Není to poprvé, co se dopustila podobného činu. V srpnu byla obviněna z několika útoků na policisty. Ve vazbě je také kvůli tomu, aby se jí zabránilo v podobných činech.

Izraelská vlajka rozlítila propalestinské demonstranty, Berlíňanovi se dobývali do bytu

Evropa

Další účastníci protestu jako by se předháněli v agresivitě. Policie mnohé z nich stíhá ať už kvůli trestnému činu útoku na policisty, kladení odporu bezpečnostním složkám, podněcování k nenávisti a urážkám.

Foto: Reuters

Ruce pryč od Libanonu, svobodu pro Palestinu - v Berlíně se konala propalestinská demonstrace

V souvislosti s prvním výročím útoku teroristické organizace Hamás na Izrael se policie v Berlíně připravuje na nepokoje propalestinských fanatiků. Už na víkend je nahlášena řada demonstrací, které trivializují krvavý teror.

Učitel se v Berlíně snažil zabránit oslavám útoku Hamásu, žák ho udeřil do hlavy a kopl do břicha

Evropa

„Berlín se v posledních měsících proměnil v evropské centrum těch, kteří nenávidí Izrael. Stát by na to měl reagovat a skutečně uplatnit zákonné možnosti, které se nabízejí. Antisemitští pachatelé, kteří nemají německé občanství, mohou být podle současných zákonů deportováni. V případě takzvaných propalestinských demonstrací by měly být provedeny zrychlené postupy, jak je tomu v jiných státech. Antisemitismus by měl být potrestán rychle a jasně,“ řekl Felix Klein, komisař spolkové vlády pro antisemitismus.

V Berlíně by mělo během pondělí dohlížet na bezpečnost 1000 policistů.

Nenávist vůči Izraeli opanovala i evropské vysoké školy. Byla obsazena další univerzita

Evropa

Výběr článků

Načítám