Hlavní obsah

Zasáhli jsme sklad 1500 kilometrů v ruském vnitrozemí, hlásí Ukrajinci

Ukrajinský generální štáb se na Facebooku přihlásil ke středečním útokům na dva sklady pohonných hmot v ruské Kirovské a Rostovské oblasti a také na polní dělostřelecký sklad skupiny vojsk ve Voroněžské oblasti. Strategický objekt v Kirovské oblasti je vzdálen od ukrajinské hranice 1500 kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Hašení požáru skladu pohonných hmot v Rusku, srpen 2024

Článek

„V noci na 28. srpna byl podniknut úder na sklad pohonných hmot Atlas, který se nachází v Rostovské oblasti Ruské federace. V důsledku zásahu propukl požár v místě vertikálních zásobníků. Máme informaci o zapojení hasičských vlaků do likvidace následků zahoření,“ uvedl ukrajinský generální štáb.

Podle zpravodajského telegramového účtu Astra se hasičům nedaří oheň zvládnout, ve středu pozdě večer došlo v objektu k další explozi a oheň se rozšířil ze tří na čtvrtý zásobník.

„(Ukrajinské) údery směřovaly také na sklad paliv Zenit v Kirovské oblasti a polní dělostřelecký sklad uskupení ruských vojsk Západ ve Voroněžské oblasti Ruské federace,“ uvedl ve čtvrtek ráno generální štáb.

Rusům hoří další nádrže. Ukrajinské drony v Rostovské oblasti zasáhly ropný sklad

Válka na Ukrajině

Na vzdálenost dosahující půldruhého tisíce kilometrů či více Kyjev útočí jen zřídka, jedním z podobně vzdálených cílů ukrajinských ozbrojených sil byl radar Voroněž-M u ruského města Orsk, který utrpěl zásah letos v květnu.

Minulý týden se objevily také zprávy o sestřelení ukrajinského dronu v Murmansku na severozápadě evropského Ruska, který se pohyboval 1750 kilometrů od ukrajinských hranic.

Letiště v Murmansku už funguje. Ukrajinský dron sestřelili 1750 km od hranic

Evropa

Výběr článků

Načítám