Hlavní obsah

Zásah na tisíc kilometrů. Ukrajinci zaútočili na největší ruskou továrnu na výbušniny

Ukrajinská armáda v noci na neděli drony zasáhla největší ruskou továrnu na výbušniny, která se nachází v Dzeržinsku v Nižněnovgorodské oblasti. S odkazem na zdroj z ukrajinské rozvědky SBU o tom informuje ukrajinská veřejnoprávní stanice Suspilne.

Foto: Profimedia.cz

Sobotní zásah ruské továrny v Brjanské oblasti

Článek

„Podle našeho zdroje závod vyrábí výbušniny, dělostřelecké granáty, letecké pumy nebo munici pro raketové systémy protivzdušné obrany,“ píše na telegramu Suspilne s tím, že úspěšný zásah Sverdlovského závodu potvrdil zdroj z ukrajinské služby bezpečnosti SBU.

Stanice Suspilne dále uvedla, že ruský závod v Dzeržinsku, který se nachází 900 kilometrů od hranic s Ukrajinou, je nedílnou součástí ruského vojensko-průmyslového komplexu a je pod sankcemi EU a USA, protože továrna vyrábí vojenský materiál určený k vedení ruské agresivní války na Ukrajině.

O útoku na „průmyslovou zónu“ v Dzeržinsku informovala i ruská vládní agentura TASS, podle níž útočily drony, které sestřelila ruská protivzdušná obrana. Trosky následně měly zranit čtyři hasiče pracující v komplexu. „Na místě pádu trosek zasahují záchranné služby,“ uvedla agentura. Podle Ukrajinců se ovšem jednalo o přímý zásah. Ani jedno z tvrzení ovšem nelze ověřit.

Agentura Unian závod označila jako největší továrnu na výrobu výbušnin v Rusku.

Míra poškození komplexu není v tuto chvíli známá.

V Rusku hoří továrna na výrobu vojenských součástek do pancirů a iskanderů

Evropa

Výběr článků

Načítám