Hlavní obsah

Zapálené domy, útok dodávkou. Syřan během řádění v Essenu zranil přes 30 lidí

Více než třicet raněných včetně dvou dětí v ohrožení života. Taková je bilance řádění 41letého Syřana, který v západoněmeckém Essenu postupně založil požár ve dvou domech a do dvou obchodů najel dodávkou. Svým brutálním činem se zřejmě chtěl pomstít bývalé manželce, která od něj odešla kvůli domácímu násilí, podotkl německý list Bild. Muž byl obviněn z pokusu o vraždu a těžkého žhářství.

Foto: ---, ČTK

Následky sobotních útoků v Essenu

Článek

„Pachatel je už policii znám kvůli vyhrožování, poškozování majetku a domácímu násilí. Proto se od něj také jeho žena odloučila. Zřejmě teď chtěl odplatu a rozpoutal v Essenu strašlivou pomstu proti své bývalé, její rodině a rodině nového přítele,“ napsal deník s tím, že podle jeho informací jsou postiženi i Syřané.

Muž podle vyšetřovatelů jednal s jasným cílem obyvatele domů zabít. Syřan pokaždé založil požáry dole na chodbě a odřízl lidem uvnitř únikovou cestu, napsal deník s tím, že mezi celkem 31 raněnými je jich osm ve vážném stavu. Uvěznění lidé museli sebe a své děti dostávat do bezpečí po žebřících, které k oknům přistavili hasiči. Ti zasahovali na třech místech současně.

Vrah ze Solingenu měl být z Německa vyhoštěn, ale skrýval se. Úřady mu poté udělily ochranu

Evropa

Muž vybavený chladnými zbraněmi a hořlavinami své řádění ve čtvrtích Altenessen a Stoppenberg započal zapálením obytného domu, kde bydlí bratr nového přítele jeho bývalé ženy, popsal Bild. Poté svým vozem popojel na další adresu, kde zapálil přízemí domu, kde žijí přátelé a příbuzní jeho exmanželky.

Asi duševní nemoc, tvrdí advokát

Jeho dalším cílem byl obchod s ovocem a zeleninou, který patří sestře nového partnera jeho bývalé ženy, do něhož vjel dodávkou. „Poté, co narazil autem do dalšího obchodu jen pár set metrů odtamtud, jel zpět do prvního obchodu. Tam vystoupil s mačetou v ruce a ohrožoval lidi. Svědkům se podařilo muže zadržet, dokud nepřijela policie a nezatkla ho,“ vylíčil Bild.

Foto: Banneyer Thomas, ČTK

Následky sobotních útoků v Essenu

Zatčený muž zatím zarytě mlčí, deník však získal vyjádření právníka Volkera Schrödera, který se chopil jeho obhajoby. „Nevidím tu teroristické pozadí, ale spíše duševní nemoc. Celé to vypadá jako rodinné drama,“ vzkázal. Duševní stav pachatele budou teprve posuzovat soudní experti.

Skupina Syřanů zmlátila mladou Němku v zahrádkářské kolonii u českých hranic

Evropa

Výběr článků

Načítám