Hlavní obsah

„Zabezpečit zdravý vývoj dětí.“ Danko chce omezit propagaci LGBTQ+ na slovenských školách

Na zářijové schůzi slovenského parlamentu předloží vládní Slovenská národní strana (SNS) návrh na omezení propagace témat souvisejících se sexuální orientací a genderovou identitou na slovenských školách. Podobný zákon mají v Maďarsku a také bulharský parlament tento týden schválil zákaz propagace LGBTQ+ ve školách.

Foto: FB/Andrej Danko

SNS chce omezit propagaci tématu LGBTQ+ ve školách.

Článek

Podle statusu místopředsedy slovenského parlamentu a předsedy SNS Andreje Danka zveřejněném na Facebooku je potřeba chránit děti před nevhodným vlivem takovýchto témat.

„Věříme, že vzdělávací systém by měl být místem, kde se děti soustředí na získávání vědomostí a rozvoj svých schopností bez toho, aby byly vystaveny ideologiím či propagandě týkající se sexuální orientace a genderové identity,“ uvedl Danko.

Podle nejmenší vládní strany musí být vzdělávání neutrální a mělo by se zaměřit na tradiční hodnoty.

Andrej Danko „kajícně“ uklízel ulice Bratislavy

Evropa
Foto: Instagram/Andrej Danko

Andrej Danko

„SNS je přesvědčena, že schválení tohoto zákona pomůže vytvořit stabilní a tradiční hodnoty ve slovenském školním systému, čímž zabezpečí zdravý vývoj dětí a mládeže,“ konstatoval Danko, podle něhož je návrh zákona reakcí na narůstající obavy rodičů a učitelů z nevhodného vlivu některých témat na děti.

Slovenské ministerstvo školství vede nominant strany Hlas-sociální demokracie Tomáš Drucker, který zdůraznil, že za resort odpovídá strana Hlas. „Hlas ctí koaliční dohodu a nikdy se nebude pouštět do kompetencí resortů, které patří koaličním politickým stranám,“ uvedl Drucker.

Místopředseda slovenského parlamentu Andrej Danko chce navštívit Rusko

Evropa

Výběr článků

Načítám