Hlavní obsah

Za sex s žáky poslal britský soud bývalou učitelku do vězení. Jednomu z chlapců porodila dítě

Na šest a půl roku za mříže poslal ve čtvrtek britský soud v Manchesteru bývalou učitelku, která svedla dva tehdy 15leté žáky, přičemž jednomu z nich dokonce porodila dítě. Třicetiletá Rebecca Joynesová byla uznána vinnou v celkem šesti bodech obžaloby týkajících se sexuálních aktivit s nezletilými.

Foto: Profimedia.cz

Rebecca Joynesová během soudního procesu

Článek

U soudu mimo jiné zaznělo, že Joynesová si před dvěma lety s oběma náctiletými chlapci začala v době, kdy se jí rozpadl devítiletý partnerský vztah a ona se cítila „polichocena“ jejich zájmem.

S jedním ze žáků například laškovala tak, že mu dala číslo svého mobilního telefonu, přičemž vynechala jednu číslici - chlapec od ní dostal jako matematický úkol přijít na to, jaká číslice to je. Dvojice pak společně flirtovala prostřednictvím platformy Snapchat a následně se domluvili na společné schůzce.

Chlapci nejprve v obchodě koupila pásek značky Gucci za 350 liber (více než 10 tisíc Kč). „Vaše flirtující řeč těla a oční kontakt mohly jen těžko jasněji naznačovat, že se chováte predátorsky,“ citovala stanice BBC komentář soudkyně Kate Cornellové k záběrům z bezpečnostní kamery. Z obchodu se dvojice odebrala do domu Joynesové, kde se oddávala sexu.

Učitelka matematiky v Missouri měla zneužívat 16letého studenta. Spolužáci hlídali

Amerika
Foto: Profimedia.cz

Rebecca Joynesová se svým otcem v den vynesení rozsudku

Hned druhý den však do školy dorazila rozčilená chlapcova matka, která si všimla „cucfleku“ na krku svého potomka a zjistila, co se stalo. Záležitost vyšetřovala policie, Joynesová tehdy vyvázla s podmínkou, ačkoliv přišla o místo učitelky a dostala zákaz kontaktu s nezletilými bez dozoru.

Mladá žena se podle svých slov „zhroutila“ a odstěhovala se ke svým rodičům do města Wirral. Tam ji však přes Snapchat kontaktoval další bývalý žák a po počátečním flirtování opět došlo na společné schůzky a sex.

Překvapení s dupačkami

Aby toho nebylo málo, šokovaný chlapec se pak na jedné ze schůzek dozvěděl, že bude otcem, ačkoliv mu Joynesová předtím tvrdila, že vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu je „prakticky vyloučeno“, aby počala. Teenagerovi novinu oznámila poměrně svérázně, když mu na jednom rande předala dětské dupačky s nápisem „Miluji svého tátu až na Měsíc a zase zpátky“, napsal regionální web Manchester Evening News.

Joynesová byla následně zatčena za porušení podmínky a strávila pět měsíců ve vazbě, dokud nebyla v listopadu loňského roku propuštěna na kauci. Na začátku letošního roku porodila dítě, které jí však úřady rychle odebraly. Mladý biologický otec novorozence v prohlášení uvedl, že on i jeho rodina utrpěli „masivní psychickou újmu“.

„Jednou z nejtěžších věcí bylo to, že jsem nemohl být během těhotenství nijak zapojen,“ řekl teenager s tím, že mu úřady pouze sdělily, že Joynesová jej odmítla informovat o termínu porodu, pohlaví nebo o zdravotním stavu dítěte. „Představa, že nebudu moci vidět své dítě, byla srdcervoucí,“ dodal chlapec.

Vyšetřovatelka: Chlapci jsou oběti, není co závidět

Bývalá učitelka přišla k soudu v doprovodu svého otce, který jí pomáhal zakrývat tvář. Soudce Cornellová před vynesením rozsudku řekla, že Joynesová byla úspěšnou učitelkou, která si sama zničila kariéru a způsobila, že jí úřady musely odebrat dítě.

„Nemáte žádnou skutečnou sebereflexi, nadále popíráte vaše delikty a mlčíte k hrozným dopadům, které to na ty chlapce mělo,“ vyčetla jí.

Policejní vyšetřovatelka Beth Alexanderová v souvislosti s případem zkritizovala komentáře části veřejnosti. „Museli číst komentáře, jak jim ostatní závidí a že by měli být rádi, že se o ně mladá učitelka zajímala,“ řekla o obou chlapcích s tím, že takové reakce jsou velmi škodlivé a nebezpečné. „Ženy také mohou být pedofilky, tento termín není vyhrazen pouze pro muže. A muži a chlapci také mohou být oběťmi sexuálního zneužívání,“ dodala.

Učitelka z USA posílala 14letému žákovi své nahé fotky. Totéž chtěla od něj

Amerika

Výběr článků

Načítám