Hlavní obsah

Za 10 minut přestane Polsko existovat, hrozil host ruské státní televize

Za osm až deset minut po odpálení jaderných hlavic přestane Polsko, které je po Ukrajině nejpravděpodobnějším kandidátem na rozšíření současného vojenského konfliktu, existovat. Tím vyhrožoval v ruské státní televizi Rossija 1 politolog a bývalý velitel ruského námořnictva Konstantin Sivkov, host pořadu Vladimira Solovjova, hlásné trouby Kremlu.

Foto: Profimedia.cz

Konstantin Sivkov

Článek

„Zároveň spočítal, že v Polsku je podle něj asi dvacet větších měst a na každé z nich je potřeba jedna až dvě jaderné hlavice, takže na zničení celé země jich bude stačit odpálit třicet, maximálně čtyřicet,“ informoval o Sivkovově hrozbě polský týdeník Polityka.

„Polsko a obyvatelstvo, které tam žije (37,5 milionu), stejně jako jejich jazyk přestanou deset, maximálně patnáct minut po explozi jaderných střel existovat. Evropané by to měli pochopit a pozastavit se nad tím, co v současnosti dělají,“ vyhrožoval dále Sivkov. Dodal, že po výbuchu „Evropa začne mít k Rusku hluboký respekt a přestane ho dráždit“.

Varšava? Od nepaměti ruská

K tématu se v minulosti nejednou vyjádřil moderátor pořadu Solovjov Live, který nese jeho jméno. Například počátkem února 2023 navrhl shodit jadernou bombu na ukrajinské území – těsně u hranic s Polskem, čímž chtěl zabránit dodávkám západních zbraní Ukrajině bránící se ruské agresi. Jindy zase označil Varšavu za „od nepaměti ruské město, které je už načase získat zpět“, připomněla polská televize Polsat.

Vidíte, jak hoří Vovčansk? Takhle budou vypadat německá města, hrozí Solovjov

Evropa

Výběr článků

Načítám