Hlavní obsah

Vynadala pachateli hromadného znásilnění v Německu, skončila ve vězení. Zločinci jsou na svobodě

Jsi nechutná zrůda, nečestné násilnické prase, častovala dvacetiletá žena jednoho z mužů, který se podílel s dalšími devíti pachateli na znásilnění 15leté dívky v parku v Hamburku. Soud mladou ženu poslal do vězení za „nenávistné, násilnické komentáře“, pachatelé hrůzného činu jsou až na jednoho na svobodě, píše web Apollo News.

Foto: Profimedia.cz

Budova soudu v Hamburku. Ilustrační foto

Článek

Případ pobouřil celé Německo. Nejprve brutalita, s jakou byla nezletilá dívka napadena, potom proces a verdikt soudu, píše web Apollo News. Případ se odehrál v září 2020, kdy byla 15letá dívka hodiny znásilňována skupinou mladých mužů v hamburském Stadtparku.

Pět násilníků mělo německé občanství, další byli Syřan, Černohorec, Kuvajťan, Afghánec a Armén. Soud nakonec shledal devět členů skupiny vinných, desátého zprostil obžaloby. Do vězení na dva roky šel ale jen jeden, ostatní vyklouzli s podmínkou, píše web týdeníku Focus.

Justiční fraška

Rozsudek vyvolal u veřejnosti velké pobouření a hněv. Navíc ani jeden z obžalovaných neprojevil během procesu špetku lítosti. „Je to justiční fraška, která otřásá důvěrou v právní stát,“ píše web Apollo News.

Nezbavíte se mě, tvrdí Afghánec, jenž znásilnil 14letou Němku. Nařízenou deportaci nelze provést

Evropa

Zejména na sociálních sítích se proti soudci a obhájcům rozpoutala vlna nenávisti a rozhořčení. Lidé soudci přáli, aby sám prožil to, co nezletilá dívka. Reakce byly tak silné, že se dokonce ozvala Asociace soudců v Hamburku, která je odsoudila a chápe je jako cílený útok na právní stát.

Zmíněná dvacetiletá žena kontaktovala jednoho z pachatelů poté, co jeho osobní údaje skončily na internetu. Prostřednictvím aplikace WhatsApp ho nazvala „nečestným násilníkem“ a „nechutnou zrůdou“. Podle obžaloby žena muži také vyhrožovala, že už nemůže nikam jít, „aniž by dostal ránu pěstí do obličeje“. „Nestydíš se, když se podíváš do zrcadla? Doufejme, že tě prostě zavřou,“ napsala také.

Za urážku jednoho z násilníků byla mladá žena odsouzena do vězení. Ve věznici pro mladistvé musela strávit víkend. Odsouzená žena tvrdí, že byla šokována, když se o případu dozvěděla. Poté, co podle jejích slov začalo na sociální síti Snapchat kolovat číslo mobilního telefonu jednoho z násilníků, chtěla podle svých slov vyjádřit své rozhořčení. „Bez rozmýšlení, reflexivně,“ popsala. Toho, co udělala, lituje, protože „lepším to nikoho neudělá“.

Jak dále uvádí deník Hamburger Abendblatt, případ mladé ženy není jediný. Úřady v Hamburku vyšetřují 140 případů urážek, vyhrožování nebo jiných projevů na adresu násilníků ze Stadtparku, píše web t-online.de.

Každý den se v Německu stanou dvě hromadná znásilnění

Evropa

Výběr článků

Načítám