Hlavní obsah

Vyděrač vyhrožoval Schumacherovým, že zveřejní fotky z nehody na lyžích

Na 15 milionů eur (373 milionů korun) si chtěl přijít 53letý vyhazovač Yilmaz T., který vyhrožoval, že zveřejní záběry závodníka formule 1 Michaela Schumachera z jeho nehody na lyžích. Měl tak vydírat závodníkovu rodinu. Píše o tom německý deník Bild. Muž a jeho 30letý syn byli zatčeni v půlce června.

Foto: Profimedia.cz

Michal Schumacher

Článek

Sedminásobný mistr světa ve formuli 1 a statisticky nejúspěšnější závodník v historii tohoto sportu Michael Schumacher upadl 29. prosince 2013 při lyžování s přáteli na neupraveném svahu ve francouzském středisku Méribel tak nešťastně, že narazil hlavou do skály. Utrpěl traumatické poranění mozku, s jehož následky se potýká dodnes.

Yilmaz T. pracoval jako vyhazovač klubu v německé Kostnici na Max-Stromeyer-Strasse, největší diskotéky u Bodamského jezera. Bild píše, že podle všeho stál u tamních dveří i v roce 2017, kdy se klub stal nechvalně známým po celém Německu: útočník tehdy zastřelil jiného vyhazovače útočnou puškou a zranil několik hostů. Střelce pak usmrtilo policejní zásahové komando.

Soubory, jimiž měl chtít vydírat, měl Yilmaz T. podle listu k dispozici několik let. Jak je získal, zatím není jasné. Zřejmě mu je předala zatím neznámá osoba.

Máme něco, co nechcete zveřejnit. Na rodinu Michaela Schumachera zaútočili vyděrači

Evropa

List Südkurier uvedl, že Yilmaz T. před více než dvěma lety nabídl tyto materiály dvěma lidem, aby rodinu Schumachera vydírali. Ti to však odmítli. Pravděpodobně na začátku června se vyhazovač rozhodl, že spolu se svým 30letým synem na Schumacherovy zatlačí.

Vyšetřovatelé oba muže dopadli 19. června na parkovišti diskontního obchodu v Gross-Gerau ve spolkové zemi Hesensko, zřejmě byli na cestě z Wuppertalu do Kostnice.

Hvězdný advokát podezřelého

Oliver Doelfs, právník Yilmaze T., se k případu nechtěl blíže vyjádřit. Pro televizi ARD uvedl, že nyní chce jménem svého klienta podat žádost o přezkoumání vazby, a to s odůvodněním, že se jedná o poměrně malé obvinění z pokusu o vydírání.

Doelfs je zkušený advokát. Zastupuje mimo jiné sedmnáctiletého středoškoláka, který v amoku pobodal sedm spolužáků na gymnáziu, a do jeho služeb se svěřil i někdejší cyklista Jan Ulrich, vítěz Tour de France z roku 1997 a pětkrát druhý ze stejného závodu, který byl kvůli dopingu odsouzen zpětně ke ztrátě všech svých výsledků od 1. května 2005.

Foto: Florion Goga, Reuters

Syn Michaela Schumachera Mick Schumacher se svou matkou Corinnou

Prokuratura ve Wuppertalu ve středu oznámila, že má k dispozici první průběžný výsledek analýzy datových záznamů nalezených při domovních prohlídkách provedených v souvislosti s případem.

„Jedná se o fotografické soubory týkající se soukromého života rodiny Schumacherových. Intenzivní vyšetřování pokračuje. Vyžaduje také určitý stupeň utajení,“ sdělil Wolf-Tilman Baumert, vrchní žalobce, aniž svá slova upřesnil.

Soudce věřil v řádný život

Pokud se obvinění potvrdí, hrozí otci a synovi v případě odsouzení až pět let vězení. Oba jsou v současné době v podmínce za jiný trestný čin. Ten se týkal podněcování k nabývání, držení a nošení zbraní a střeliva. V lednu 2023 vyměřil Yilmazovi T. okresní soud v Kostnici rok a dva měsíce odnětí svobody. Dva měsíce si odpykal ve vyšetřovací vazbě a zbytek trestu mu byl podmíněně odložen na zkušební dobu.

Navzdory jeho předchozím 18 odsouzením za těžké krádeže, napadení, vyhrožování, podvody a daňové úniky viděl tehdy soudce pro vyhazovače příznivou sociální prognózu. V rozsudku zdůraznil, že je přesvědčen, že Yilmaz T. „povede řádný život bez trestu“.

Prodaly se osmery Schumacherovy hodinky, nejdražší za 30 milionů

Evropa

Související články

Výběr článků

Načítám