Hlavní obsah

Vrtulník britského námořnictva se potopil v Lamanšském průlivu

Jeden člověk zahynul poté, co vrtulník Merlin Mk4 britského námořnictva během cvičení skončil ve vodách v Lamanšském průlivu, když se tam pokoušel nouzově přistát. Neštěstí se stalo v noci na čtvrtek, jeho příčinu britské úřady stále vyšetřují.

Foto: Profimedia.cz

Vrtulník Merlin Mk4 britského námořnictva. Ilustrační foto

Článek

„S velkým zármutkem musíme oznámit, že člen Královského námořnictva zemřel po minulé noci při výcviku,“ uvedlo v čtvrtek britské námořnictvo na síti X s tím, že incident se stal poblíž města Dorset během nočního cvičení s letadlovou lodí HMS Queen Elizabeth.

Pilot malého letadla jako zázrakem přežil pád do moře u pobřeží Walesu

Evropa

V době neštěstí byli na palubě vrtulníku celkem tři lidé, přičemž dva členy posádky se podařilo zachránit z moře a byli dopraveni do nemocnice, informovala stanice BBC. Ta dodala, že podle oficiální použité terminologie zřejmě nešlo o nekontrolovatelný pád, ale spíše o nouzové přistání helikoptéry na moři.

K incidentu se vyjádřil i britský premiér Keir Starmer, jenž mimo jiné vzdal hold těm, kteří se podíleli na pátrací operaci. „Moje myšlenky jsou v této bolestné době s jeho rodinou a blízkými,“ vzkázal ministerský předseda.

Britský bojový letoun havaroval kvůli banální chybě, nesundali z něj ochranu proti dešti

Evropa

Související články

Výběr článků

Načítám