Hlavní obsah

V Rusku zadrželi šéfa odboru uhelného průmyslu, z auta hodil na kurýra láhev

Ruské úřady v neděli v Moskvě zadržely ředitele odboru uhelného průmyslu na ministerstvu energetiky Pjotra Bobyljova poté, co za jízdy z automobilu hodil po kurýrovi láhev od šampaňského. Informuje o tom ruská agentura TASS.

Foto: Ruské ministerstvo energetiky

Pjotr Bobylev

Článek

„K incidentu došlo včera na Frunzenském nábřeží. Kurýr ve služebním voze jel po silnici, když ho potkala dvojice mužů. Těm se nelíbilo chování kurýra za volantem, údajně se vůz pohyboval na území vnitrobloku a překročil povolenou rychlost. Následně (jeden z nich) hodil směrem k vozu láhev od šampaňského, která rozbila sklo na straně řidiče,“ uvedly orgány činné v trestním řízení, na které odkazuje agentura TASS.

Policie pachatele následně zadržela a převezla na policejní stanici, kde se ukázalo, že se jedná o ředitele odboru uhelného průmyslu na ministerstvu energetiky Bobyljova.

Podle úřadů Bobyljov způsobil kurýrovi zranění hlavy, kvůli čemuž muž potřeboval lékařskou pomoc. V současné době probíhá vyšetřování. Zjišťuje se také, jestli neřídil pod vlivem alkoholu.

Bobyljov pracoval na ministerstvu energetiky od roku 2010. V roce 2021 se stal náměstkem ministra energetiky, na této pozici vydržel rok, posléze na vlastní žádost odešel, píše TASS.

Po ruském útoku na Ukrajinu vletěl na polské území neznámý objekt

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám