Hlavní obsah

V Rusku se uprostřed močálů převrátil osobní vlak, desítky raněných a tři mrtví

Aktualizováno

Devět vagonů osobního vlaku vykolejilo ve středu v autonomní Komiské republice na severovýchodě evropského Ruska. Nehoda si vyžádala tři lidské životy a kolem pěti desítek zraněných, napsal web deníku Gazeta.ru. Trať, která vede v tajze a je obklopena močály, byla kvůli podmáčení poškozená.

Vykolejený vlak v RuskuVideo: AP

Článek

Vlak jel z Vorkuty do Novorossijsku. V 18:12 moskevského času však vykolejil na úseku Inta-1 – Ugolnyj. Vykolejilo devět ze 14 vagonů, ve kterých bylo 232 cestujících, píše agentura Interfax s odvoláním na státní dráhy.

„Na místě o ošetření požádalo zdravotníky až 50 lidí. Jde hlavně o zlomeniny, pohmožděniny, řezné rány, zranění hlavy a mozku,“ zdroj z tamější záchranky. Ještě ve středu dráhy uváděly, že si nehoda nevyžádala žádný lidský život. To se o pár hodin později změnilo.

Pod jedním z vykolejených vagónů se našla dvě těla, píše agentura TASS s odvoláním na vyšetřovatele nehody ze státních drah. Později odpoledne oznámila, že v  chodbičce jednoho vykolejeného vagónu našli záchranáři tělo třetího mrtvého.

Autobus se po šílených manévrech zřítil v Petrohradě do řeky: sedm mrtvých

Evropa

Na sociálních sítí Telegram se také objevily záběry z místa, na kterých jsou vidět lidé, kteří se snaží vyprostit další cestující z vagonů skrz rozbitá okna. Podle jednoho ze zpravodajských kanálů působících v síti Telegram nehodu způsobila podmáčená trať. Část vlaku vykolejila asi 10 minut po odjezdu z nádraží Inta-1.

Vagony vykolejily po intenzivním brzdění soupravy. Strojvůdce prudce brzdil, protože viděl, že železniční násyp je poškozený, napsal Interfax.

Šéf autonomní republiky Vladimir Ujba potvrdil, že pro záchranáře bylo velmi obtížné se dostat na místo nehody. „Tam není žádná cesta, je tam jen tajga a močály,“ řekl.

Opilý řidič se v Rusku vřítil s minivanem mezi chodce, zabil dvě děti a ženu

Evropa

Výběr článků

Načítám