Hlavní obsah

V Německu se zřítil hotel, dva mrtví a devět lidí pod troskami

Aktualizováno

Hlasitá rána následovaná oblakem prachu. Tak popisují očití svědci okamžik, kdy se v úterý kolem 23:00 zřítila část hotelu v poklidné vesnici Kröv ve spolkové zemi Porýní-Falc. První informace hovoří o dvou mrtvých - ženě a muži - a devíti lidech, kteří byli uvězněni pod troskami. Vyprostit se podařilo pět lidí, uvedla policie. Další čekají na pomoc.

ŽIVĚ: V Německu se zřítil hotelVideo: Reuters

Článek

Ve chvíli nehody se v hotelu nacházelo 14 lidí. Pěti se podařilo vyváznout bez zranění a starají se o ně záchranné služby, oznámilo policejní ředitelství ve středu ráno. Podle nejnovějších informací je pod troskami uvězněno devět lidí, mnozí z nich utrpěli velmi vážná zranění. Se dvěma zavalenými jsou záchranáři v kontaktu, další dva nereagují, potvrdila policie.

Tři lidé uvěznění pod troskami jsou zřejmě těžce zranění, domnívá se Jörg Teusch, šéf krizového oddělení zemský okresu Bernkastel-Wittlich.

Foto: Profimedia.cz

Pohled ze vzduchu na záchranářské práce u zříceného hotelu

Mezi zavalenými bylo i malé dítě. Krátce před devátou ráno se podařilo dítě vyprostit a s ním i mladou ženu. Zatím není jasné, zda jsou v příbuzenském kontaktu a je to matka s dítětem, píše deník Bild. Nejnovější informace záchranářů hovoří o tom, že se podařilo ze zříceného hotelu dostat ženu a dva muže.

V Německu se zřítil hotel, jeden člověk zemřelVideo: Reuters

Záchranné práce jsou nesmírně obtížné. Vzhledem k tomu, že hrozí akutní nebezpečí zřícení celé budovy, hasiči do ní zatím nemohli vstoupit. Místo nich je v akci zvláštní agentura pro technickou pomoc a oddíl se psy z Trevíru. V akci je celkem 250 záchranářů.

Foto: Profimedia.cz

Příčina zřícení hotelu zatím není jasná.

Snaží se sledovat stabilitu budovy pomocí speciálních měřicích bodů a zjišťovat možnosti záchrany zavalených. Nad hotelem krouží drony, aby úřady získaly pohled do interiéru a lépe vyhodnotily situaci.

Příčina zřícení není jasná. Ještě v úterý ale na zříceném hotelu probíhaly stavební práce. „Co můžeme říct je, že na budově ještě včera probíhaly stavební práce,“ řekl Teusch. Zda s kolapsem fakticky souvisely, musí prokázat znalecké posudky a vyšetřování.

Budova pochází ze 17. století. „Kolem roku 1980 byla přistavěna další dvě a půl patra,“ uvedl. Znalecké posudky musí podle něj nyní prokázat, zda něco selhalo v konstrukci budovy, nebo to souvisí s aktuálními pracemi,“ dodal.

Z bezpečnostních důvodů byly evakuovány i okolní domy, celkem 31 osob. Všichni jsou momentálně v místní sportovní hale, kde se o ně starají dobrovolníci. Policie žádá, aby se lidé z okolí vyhnuli oblasti kolem obce Kröv, místní dopravní tepna je uzavřena.

Foto: Alex Kraus, Reuters

Příčina zřícení hotelu zatím není známá.

Foto: Alex Kraus, Reuters

Evakuace hostů z hotelu

V Německu zadrželi dalšího muže kvůli znásilnění českých studentek

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám