Hlavní obsah

V Moskvě hořela obří průmyslová budova

Aktualizováno

Na východě Moskvy začala ve čtvrtek ráno hořet Ruskem nespecifikovaná výrobní a skladová budova. Informovala o tom vládní agentura TASS, podle níž se střecha budovy již částečně propadla. Prozatím není jasné, zda na místě došlo k obětem. Ruské ministerstvo pro mimořádné situace uvedlo, že požár již byl uhašen.

Foto: Twitter/aborealis940/Screenshot

Požár na východě Moskvy

Článek

Původní zprávy hovořily o požáru o rozloze 800 metrů čtverečných, posléze se ale plocha požáru rozšířila nejprve na dva a posléze na čtyři tisíce metrů čtverečních, píše list Kommersant.

Ruské ministerstvo pro mimořádné situace na Telegramu uvedlo, že hašení požáru komplikovaly nádoby s hořlavou kapalinou, které se v budově nacházely. „Na místě pracuje 120 lidí a 40 vozidel,“ uvedlo ministerstvo, které v půl osmé SEČ oznámilo uhašení požáru.

Agentura TASS dále uvedla, že na místo zásahu byla povolána i helikoptéra Ka-32 Moskevského leteckého centra, což potvrdil i zpravodajský telegramový kanál ASTRA, který na svém kanále sdílel video ze zásahu.

Ministerstvo pro mimořádné situace později oznámilo, že se do hašení požáru zapojila i druhá helikoptéra.

Podle ruské agentury se jedná o vícepatrovou budovu o celkové rozloze 22,5 tisíce metrů čtverečných. Okolí budovy bylo uzavřeno. Prozatím není jasné, k výrobě čeho budova slouží. Ruská agentura ani ministerstvo pro mimořádné události neinformují o žádných obětech.

V Moskvě vzplála třípatrová budova. Uvnitř mohou být lidé

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám