Hlavní obsah

V Londýně hoří obytná budova, zasahuje přes dvě stě hasičů

Londýn

V londýnské čtvrti Dagenham hoří vysoká obytná budova. Kvůli požáru místní záchranné složky evakuovaly na sto lidí, dva lidé jsou zranění. Na místě zasahuje přes 220 hasičů. Informuje o tom britský deník The Guardian.

V Londýně hoří obytná budova, zasahuje přes dvě stě hasičůVideo: Reuters

Článek

Londýnský hasičský sbor (LFB) uvedl, že v souvislosti s mohutným požárem provádí „významnou pátrací a záchrannou operaci“.

Hasiči byli na místo přivoláni ve 2:44 místního času (3:44 SELČ), požár se dosud nepodařilo dostat pod kontrolu, napsal kolem desáté dopoledne SELČ The Guardian.

Požár zachvátil celou komerční a obytnou budovu, a to včetně lešení kolem objektu a střechy. Britská televize BBC uvedla, že hoří například také školka, která se nachází v prvním patře.

Letadlo Wizz Air přistálo kvůli dýmu v kabině pro cestující. Posádce bylo zle

Evropa

Na místě zasahuje 45 hasičských vozů a 225 hasičů, uvedl dále hasičský sbor.

Hasiči ráno varovali, že požár produkuje silný kouř, a doporučili místním obyvatelům, aby nechali okna a dveře zavřené.

Foto: Profimedia.cz

Hasiči zasahující proti požáru v Dagenhamu

Komisař londýnských hasičů Andy Roe prohlásil, že k likvidaci požáru jsou nasazeny drony a otočné žebříky o délce 64 a 32 metrů, které slouží jako pozorovací stanoviště k posouzení místa požáru a k hašení plamenů vodou shora.

Na místě zasahovaly posádky z Dagenhamu, Ilfordu, Romfordu, Barkingu a okolních hasičských stanic, ulice Freshwater Road, kde budova hoří, zůstala uzavřena pro dopravu. LFB vyzval lidi, aby se oblasti pokud možno vyhnuli.

Příčina požáru zatím není známa.

Brazílie čelí požárům, stav nouze je ve 45 městech

Amerika
Související témata:

Výběr článků

Načítám