Hlavní obsah

V lesích u Utrechtu pokousal vlk malou holčičku

Leusden

Nevstupujte s malými dětmi do lesů v okolí Utrechtu, vyzývají nizozemské úřady. V polovině července v lese u města Leusden pokousal vlk malou holčičku. Minulý týden ve středu se stal další incident, kdy bylo dítě napadeno vlkem. Tentokrát se to naštěstí obešlo bez zranění, píše web nieuwsblad.be.

Foto: Profimedia.cz

Vlk, ilustrační foto

Článek

Výstraha úřadů platí pro oblasti měst a obcí Leusden, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug a Zeist. Jinde v okolí Utrechtu se doporučuje být „velmi opatrný“. Pokud testy DNA z rány pokousaného dítě a oblečení dalšího potvrdí, že zvíře, které je napadlo, je to stejné, úřady povolí jeho odstřel, píše web nieuwsblad.be.

V okolí města Leusden se v krátké době stal už třetí incident. Nejprve byl napaden, pokousán a odvlečen pes, jenž byl na vodítku. Vzápětí poté vlk pokousal malou holčičku, která byla venku s dětmi z družiny.

Sebral jim psa

Třetí incident se stal minulou středu holčičce, kterou provázela babička a otec. Dítěti se naštěstí nic nestalo, ale vlk rodině sebral malého psa, jenž byl s nimi na vycházce.

Dvouletého Émila zabil vlk, tvrdí starosta francouzské obce

Evropa

Odborníci tvrdí, že vlk se choval atypicky a znepokojivě, uvádí se v prohlášení provincie Utrecht.

„Zastřelí se pouze v případě, že testy DNA prokážou, že se jedná o stejného vlka. Než se zvíře zastřelí, poradíme se s více odborníky na vlky. Zlikviduje se pouze v případě, že se všichni odborníci shodnou na tom, že vlk vykazuje atypické chování,“ říká mluvčí tamějšího ministerstva zemědělství Jelmer Geerds.

Vlci se v Nizozemsku objevili v roce 2015, předtím tam ale nežili zhruba 150 let. V nizozemských lesích teď žijí desítky těchto šelem, ale lidem se obvykle vyhýbají.

Vlci zaútočili v safari parku u Paříže na návštěvnici a vážně ji zranili

Zahraniční
Související témata:

Výběr článků

Načítám