Hlavní obsah

V Dortmundu pobodali patnáctiletého Ukrajince

Prozatím neznámý pachatel v pondělí ve večerních hodinách pobodal v německém Dortmundu teprve patnáctiletého ukrajinského uprchlíka. Informuje o tom deník Bild s tím, že chlapec byl převezen do nemocnice a nyní je ve stabilizovaném stavu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K útoku podle informací německého deníku Bild došlo v pondělí kolem 21:00, když se ukrajinský mladík dal do řeči se dvěma dívkami. To se zřejmě nelíbilo skupince mladíků, mezi kterými se strhla rvačka. Náhle jeden z nich vytáhl nůž.

Německý deník uvedl, že mladík byl nejprve zraněn dlouhou řeznou ranou na krku, poté mu útočník vrazil nůž do horní části těla. Těžce zraněný Ukrajinec se poté z místa snažil odejít, ušel zhruba kilometr a poté se složil na zem.

Na místo posléze dorazila záchranka, jejíž posádka bojovala o jeho život přímo na ulici. Sanitka jej následně převezla do místní nemocnice.

„Předpokládáme, že půjde o pokus o vraždu,“ uvedla státní zástupkyně Maribel Anderssonová. Policie po pachateli pátrá a případ vyšetřuje oddělení vražd. Podle policie je stav chlapce stabilizovaný.

Třináctiletý chlapec v Německu měl ubodat bezdomovce

Evropa

Výběr článků

Načítám