Hlavní obsah

V dalších kauzách hlavního podezřelého z únosu malé Maddie soud zrušil zatykač

Zatykač na Němce Christiana Brücknera, který je hlavním podezřelým v případu zmizení Madeleine McCannové, soud v Braunschweigu zrušil. Muž se před soudem zodpovídá ze tří znásilnění a dvou případů sexuálního zneužívání dětí, píše deník Bild. V případu Maddie však Brückner zatím obviněn nebyl, vyšetřování stále probíhá.

Foto: AP

Tehdy tříletá Maddie McCannová zmizela před 15 lety z apartmánu v Portugalsku

Článek

Brückner byl obviněn ze znásilnění čtyřicetileté Irky Hazel B. v jejím bytě v Algarve v roce 2004. Oběti dalších dvou znásilnění nejsou známy. Svědci tvrdí, že tyto činy viděli na videích. V dubnu 2007 podle obžaloby Brückner masturboval v Algarve před německou dívkou, které tehdy bylo deset let. V roce 2017 byl zatčen na folkovém festivalu za údajnou masturbaci před dětmi.

Foto: AP

Němec podezřelý v případu zmizelé britské holčičky v roce 2007 v Portugalsku stanul před soudem

Od letošního února byly vyslechnuty desítky svědků ve všech pěti bodech obžaloby. Zdá se, že okresní soud už není přesvědčen o tom, že se Brückner skutků, které mu jsou kladeny za vinu, dopustil. To by vysvětlovalo rozhodnutí, že zatykač byl zrušen, píše Bild.

Brückner ovšem zůstává ve vězení, kde si odpykává trest sedmi let, k němuž byl odsouzen v roce 2019, a to za znásilnění Američanky Diany M. v Portugalsku v roce 2005.

Pokud by ho však okresní soud v současném řízení zprostil obžaloby, což se zdá reálné vzhledem k nynějšímu verdiktu, Brückner by si trest odpykal v roce 2025 a byl by propuštěn na svobodu. Verdikt v aktuálním procesu se očekává v říjnu. Načrtnutý vývoj by mohl zvrátit pouze posun v případu Maddie.

Soud s údajným únoscem tříleté Maddie skončil dřív, než mohl začít

Evropa

Výběr článků

Načítám