Hlavní obsah

V Chorvatsku se zranilo 14 migrantů včetně sedmi dětí. Bourali na útěku před policií

Dodávka přepravující ilegální migranty bourala v pondělí v Chorvatsku u hranice s Bosnou. Zranilo se přitom 14 lidí včetně sedmi dětí. Podle portálu Direktno vozidlo narazilo do sloupu, když se jeho řidič snažil ujet chorvatské policii.

Foto: Profimedia.cz

Vůz chorvatské policie. Ilustrační foto

Článek

Auto se švýcarskou poznávací značkou bylo zjevně přetížené, k tomu jeho řidič poblíž osady Malino ignoroval pokyny policistů, aby zastavil, a místo toho šlápl na plyn. Dodávka ale dostala smyk a narazila do sloupu, uvedl portál Direktno s odvoláním na chorvatskou policii.

Zranilo se přitom 14 uprchlíků ze Sýrie včetně sedmi dětí, přičemž nejmladšímu jsou dva roky. Lehce se zranil také řidič dodávky, který po ošetření putoval do vazby.

„Balkánskou trasou“, jednou z cest, kudy se migranti z Blízkého východu či z Asie dostávají do západní Evropy, se loni vydalo bezmála 100 000 migrantů, uvedla podle portálu agentura EU pro ochranu vnějších hranic Frontex s tím, že o rok dříve to bylo dokonce 144 000.

Dopravní nehoda u Malina se odehrála zhruba dva týdny poté, co se na řece Drině mezi Srbskem a Bosnou potopila loď s migranty. Zahynulo přitom 12 lidí.

Migranti z kamionu na D8 volali o pomoc. Policie zveřejnila záběry ze zásahu

Krimi

Výběr článků

Načítám