Hlavní obsah

Při výbuchu auta v Chorvatsku zemřelo dítě z Česka. Policie řeší nástražné zařízení

Aktualizováno

V chorvatském městě Obrovac nedaleko Zadaru zemřelo při výbuchu auta devítileté dítě z Česka, další dva lidé byli zraněni a převezeni k lékařskému ošetření do zadarské nemocnice. Informuje o tom zadarská policie, která má podezření, že k výbuchu došlo po aktivaci nastraženého výbušného zařízení. Mluvčí ministerstva zahraničí Mariana Wernerová Novinkám sdělila, že k výbuchu skutečně došlo, podle ní je obětí nezletilý Čech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Bohužel můžeme potvrdit, že nedaleko Zadaru došlo k blíže neupřesněnému výbuchu, při kterém zemřel nezletilý český občan a další dva byli zraněni. Okolnosti se dále prošetřují. Čeští diplomaté v Chorvatsku jsou v kontaktu s tamní policií,“ sdělila Novinkám Wernerová.

K incidentu došlo ve středu kolem 18. hodiny. Zadarská policie uvedla, že při výbuchu zemřelo dítě ročníku 2015. Na místě byli i tři zranění, dvě ženy ve věku 49 a 34 let a jeden muž ve věku 39 let, které sanitka převezla do Všeobecné nemocnice v Zadaru. Zraněné ženy zůstaly v nemocnici, muže po ošetření propustili lékaři do domácí péče.

Podle serveru Dalmatinski Portal je jedna z žen stabilizovaná a leží na jednotce intenzivní péče, druhá zraněná utrpěla vážné poranění oka a byla ošetřena na oční klinice.

Úřady dále uvedly, že policisté ve spolupráci s kriminalisty v rámci dosud provedeného vyšetřování mají podezření, že k výbuchu došlo v důsledku aktivace dosud neznámého výbušného zařízení, které se už „dříve nacházelo ve voze s českou SPZ ve vlastnictví českého občana, které se zastavilo z důvodu poruchy na odpočívadle v oblasti Bilišane“.

Televize Dnevnik Nove nicméně bez dalších podrobností či důkazů uvedla, že informace o výbušném zařízení se nezakládá na pravdě.

V současné době probíhá vyšetřování, policie více informací nesdělila. Podle úřadů krajské státní zastupitelství nařídilo pitvu dítěte. Okresní silnice ŽC-6025, na které auto vybuchlo, je uzavřena pro veškerou dopravu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám