Hlavní obsah

V Chorvatsku našli tělo pohřešované Češky

Češku Marii B, po níž od pátku pátrali chorvatští horští záchranáři, hasiči a policisté na Makarské riviéře, našli mrtvou v oblasti Drveniku. V chorvatském registru pohřešovaných osob je vedena ještě jedna česká seniorka, která se ztratila 16. června.

Foto: Profimedia.cz

Chorvatská policie (Ilustrační foto)

Článek

„Navzdory úsilí a obětavé práci všech účastníků pátrací akce je výsledek velmi smutný a tragický,“ uvedl v neděli portál Dnevnik.hr.

Tělo 76leté Marie B. bylo nalezeno pomocí dronu relativně blízko pláže Donja Vala u Drveniku, kde byla spatřena naposledy. „Její kamarádky, s nimiž do Chorvatska cestovala, nahlásily její zmizení v pátek večer, když se nevrátila z procházky ve svazích nad Drvenikem, uvedli chorvatští horští záchranáři podle webu Dnevnik.hr.

„Vážíme si solidarity a odvahy všech, kteří se na záchranné operaci podíleli, i podpory dobrovolníků a místní komunity,“ poděkovali horští záchranáři ze stanice Makarska, kteří pátrací akci zorganizovali. Podle portálu na těle Marie B. nebyly zřetelné stopy cizího zavinění.

V chorvatském registru pohřešovaných osob je vedena ještě jedna česká seniorka. Jde o 70letou Svatavu Procházkovou, která se ztratila 16. června. Podle chorvatských úřadů byla na posledy spatřena 16. června v kempu Živogošče na Makarské riviéře. Na době měla bílé tričko s dlouhým rukávem, modré džíny a bílo-růžové tenisky. Do registru pohřešovaných byla zařazena 18. června.

Foto: Chorvatský úřad pro pohřešované osoby

Svatava Procházková

Podle údajů z registru je Svatava Procházková 168 centimetrů vysoká, má prošedivělé vlasy a je štíhlé až hubené postavy. Policie Splitsko-dalmatské župy po ní intenzivně pátrá a vyzvala každého, kdo by o zmizelé měl jakékoli informace, aby se na policii neváhal obrátit.

Jak Novinky informovaly, české konzulární jednatelství ve Splitu je od začátku pátrání v kontaktu jak s rodinou, tak i s vedoucím pátrání v terénu.

V Chorvatsku pohřešují 70letou Češku

Evropa

Výběr článků

Načítám