Hlavní obsah

V baru v německém Göppingenu se střílelo, jeden mrtvý a dva zranění. Pachatel je na útěku

Policie ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko intenzivně hledá pachatele krvavého incidentu v baru ve městě Göppingen, které se nachází asi 35 kilometrů od Stuttgartu. Ve středu večer tam střílel muž, po jeho řádění zůstali na místě dva zranění a jeden mrtvý, píše deník Bild.

Foto: Profimedia.cz

Policie intenzivně pátrá po střelci.

Článek

Krátce před 22:00 volalo několik lidí na tísňovou linku s tím, že se v baru v Gartenstraße střílí. Když policie dorazila na místo, našla tam tři postřelené. Pro 29letého muže ale přišla pomoc příliš pozdě, na místě svým zraněním podlehl. Další byli převezeni do nemocnice, píše Bild.

Střelec byl podle výpovědi svědků oblečen v černém a z místa činu odešel pěšky.

V době výstřelů se podle starosty Alexandera Maiera (Zelení) právě pořádal 19. ročník Göppingenských slavností vína. Žádné problémy nebyly, akce skončila v klidu.

Další exploze v Kolíně nad Rýnem. Do povětří vylétla kavárna

Evropa

Kdo jsou oběti a jaký vztah k nim měl pachatel, zatím není známo. Vyšetřování převzalo oddělení kriminální policie. Podle Maiera nehrozí obyvatelstvu žádné nebezpečí ze strany uprchlého střelce.

Zatím není ani jasné, zda by tento čin mohl mít souvislost s krvavým svárem mezi dvěma znepřátelenými gangy v oblasti Stuttgartu. Od léta 2022 se zde opakovaně střílelo a došlo i na výbuch ručního granátu. Počet podobných incidentů se však v posledních měsících výrazně snížil.

Zapálené domy, útok dodávkou. Syřan během řádění v Essenu zranil přes 30 lidí

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám