Hlavní obsah

V anglickém Southportu bylo pobodáno několik lidí včetně dětí

Aktualizováno

V anglickém Southportu bylo v pondělí ráno pobodáno několik lidí. Při útoku zemřely dvě děti, dalších šest je ve vážném stavu v nemocnici stejně jako dva dospělí. Mírnější zranění utrpěly i tři další děti, zraněných osob je tedy celkem 11, oznámila šéfka policejního sboru Merseyside Serena Kennedyová. Podezřelým je 17letý mladík, který je v současné chvíli ve vazbě. Motiv jeho činu není známý.

V anglickém Southportu bylo pobodáno několik lidí včetně dětíVideo: AP

Článek

Muž podle Kennedyové útočil v budově taneční školy, kde byly děti shromážděné na akci inspirované zpěvačkou Taylor Swiftovou.

„Domníváme se, že dospělí, kteří přišli k újmě, se hrdinně snažili bránit napadené děti. Jako matka a babička si nedokážu představit bolest, kterou v tuto chvíli prožívají rodiny obětí. Chtěla bych jim vyjádřit hlubokou a upřímnou soustrast,“ uvedla Kennedyová.

Útočník v masce a ozbrojený nožem podle výpovědí svědků přijel na místo činu v taxi. Řidiči odmítl zaplatit a utekl směrem k budově taneční školy. Jeden z místních obyvatel a nepřímých svědků útoku Bare Varathan řekl novinářům, že „děti byly ve věku asi deseti let“.

Nejprve prý slyšel ženu, která křičela, že „její dceru někdo pobodal“ a o moment později viděl dvě policejní auta, jak se řítí ulicí Hart Street, v níž bydlí. Postupně začaly přijíždět další policejní a sanitní vozy.

Foto: AP

V anglickém Southportu bylo pobodáno několik lidí včetně dětí

Policie závěrem uklidnila veřejnost, že podezřelý byl již zadržen. „Ozbrojená policie zadržela muže a zajistila nůž. Muž byl převezen na policejní stanici. Prosím, vyhýbejte se oblasti, dokud tento incident řešíme. Veřejnosti nehrozí žádná širší hrozba,“ vyzvala policie obyvatele.

Zdravotnická dopravní služba později oznámila, že zdravotníci na místě ošetřili osm zraněných, které pak rozvezli do Dětské nemocnice Alder Hey, Univerzitní nemocnice Aintree a Nemocnice Southport and Formby. Tím také nepřímo potvrdila zvěst, jež se šířila na sociálních sítích, že jsou mezi oběťmi útoku děti.

Foto: X.com/Antifa Public Watch official

Zásah policie v Southportu

Colin Parry, který na Hart Street vlastní autodílnu, uvedl, že byla celá událost jako „scéna z hororového filmu“. Oběťmi útoku dle něj bylo několik „mladých dívek“, jimž pak běžely na pomoc jejich matky.

Nález lidských pozůstatků ve dvou kufrech na mostě: Britská policie obvinila 34letého Kolumbijce

Evropa

Výběr článků

Načítám