Hlavní obsah

Ukrajinci zlikvidovali ruský strategický bombardér. Přímo na letišti

Oleněgorsk
Aktualizováno

Ukrajinské drony v sobotu zasáhly přímo na letišti u ruského Oleněgorsku strategický bombardér Tupolev Tu-22M3, který je schopen nést jaderné zbraně. K akci se podle listu Ukrajinska pravda přihlásilo Hlavní ředitelství rozvědky ukrajinského ministerstva obrany (HUR MO), které zároveň oznámilo, že se při sabotážních akcích na ruském území podařilo zničit tři vrtulníky.

Ukrajinské drony v sobotu zasáhly přímo na letišti u ruského Oleněgorsku strategický bombardérVideo: ukrajinská rozvědka

Článek

Zničení ruského tupolevu zařídily ukrajinské drony během akce na ruském území, které je vzdálené 1800 kilometrů od ukrajinské hranice, uvedla Ukrajinska pravda.

Foto: Profimedia.cz

Ruský strategický bombardér Tupolev Tu-22M3

Jde o letiště Olenja u Oleněgorsku, které je domovským letištěm ruských nadzvukových strategických bombardérů Tu-22M3.

Ukrajinští zpravodajci podle Ukrajinské pravdy také v uplynulých dnech zničili tři ruské vrtulníky. Ve středu shořel vojenský víceúčelový vrtulník Mi-8 na letišti u Samary a o dva dny dříve byly v Tomilinu u Moskvy zasaženy palbou útočný vrtulník Mil Mi-28 a víceúčelový Kamov Ka-226.

Rusové v sobotu rovněž přišli o stíhací bombardér Suchoj Su-34, který se zřítil nedaleko Volgogradu na jihozápadě Ruska. Podle ruského ministerstva obrany se nehoda stala během plánovaného výcvikového letu. Piloti se katapultovali a nejsou v ohrožení života, uvedlo ministerstvo s tím, že „není vyloučeno, že příčinou havárie byla technická závada“.

V Rusku se zřítil dopravní letoun Gazpromu

Evropa

Výběr článků

Načítám