Hlavní obsah

Učitelku němčiny našli mrtvou u řeky na jihu SRN. Podezřelým z vraždy je její student z Íránu

Šestašedesátiletá žena, která v Nürtingenu na jihozápadě SRN učila němčinu žadatele o azyl, byla nalezena mrtvá na břehu řeky Neckar. Její smrt byla podle policie násilná a podezřelým je 37letý migrant z Íránu, jeden z jejich žáků, který je už ve vyšetřovací vazbě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle deníku Bild našli tělo Isabelle D. už v neděli náhodní kolemjdoucí. Ve čtvrtek kriminalisté podezřelého muže zatkli.

Íránec žil na ubytovně pro migranty v nedaleké sousední obci Oberboihingenu. Jeden ze sousedů zavražděné řekl, že studenti k ní chodili domů.

Důvod vraždy zatím není zcela jasný, ale vyšetřovatelé se podle citovaného listu domnívají, že mohlo jít o loupežný motiv. Kriminalisté totiž nemohli několik dní najít auto učitelky, šedý Seat Cordoba. Nakonec jej objevili a zajistili nedaleko ubytovny podezřelého.

Tělo oběti leželo pod vyhlídkovou platformou nad řekou v Nürtingenu nedaleko bytu učitelky. Policie potvrdila, že případ vyšetřuje jako vraždu. Pitva prokázala, že oběť zemřela násilnou smrtí, k níž kriminalisté zatím z taktických důvodů nechtějí sdělovat podrobnosti.

Stopy zločinu a výpovědi svědků přivedly kriminalisty ke zmíněnému Íránci, kterého policisté zatkli v ubytovně, kde prohledali jeho pokoj. Týž den jej předvedli před soudce, jenž na podezřelého uvalil vazbu.

Odmítá vypovídat

Jeden ze spolubydlících řekl, že Íránec se často dostával do konfliktu s ostatními obyvateli ubytovny a neustále si prý stěžoval na malichernosti. „Hrál ve svém pokoji na housle. Nástroje také opravoval nebo vyráběl, za peníze a pravděpodobně načerno,“ upřesnil.

Podezřelý Íránec, jehož pachatelstvím si vyšetřovatelé jsou podle deníku Bild jisti, odmítá vypovídat. Ve své vlasti má manželku a dítě.

Klan z Pásma Gazy terorizuje Berlín, úřady mlčky přihlížejí

Evropa

Výběr článků

Načítám