Hlavní obsah

U znásilnění dvou českých dívek bylo až osm mužů, píší v Německu

Německá policie je skoupá na informace týkající se znásilnění dvou českých školaček v Geře, které se mělo stát loni v listopadu. Podařilo se identifikovat tři podezřelé a státní zastupitelství proti nim vzneslo obžalobu. Ovšem německá média před rokem i nyní zmiňují, že u znásilnění v bytě bylo až osm mužů, pět z nich činu přihlíželo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Obě dívky byly v Geře v rámci studentského výměnného pobytu. Čin se měl stát loni v neděli 12. listopadu mezi mezi pátou a sedmou hodinou ranní, když se dívky ve věku 17 a 18 let vracely z taneční akce a procházely po Heinrichstraße a Clara-Viebig-Straße.

Podle jejich výpovědi je oslovili dva neznámí muži. Následně se k nim přidali další muži a obě školačky byly proti své vůli zatlačeny do jednoho bytu, kde byly znásilněny, napsal web mdr.de s odvoláním na zprávu policie. Ta současně prosila veřejnost o pomoc s pátráním po pachatelích.

Dívky byly převezeny do nemocnice na vyšetření a podaly trestní oznámení. Po roce se podařilo policistům identifikovat několik podezřelých a státní zastupitelství podalo obžalobu proti třem Syřanům ve věku 22, 25 a 30 let.

Podle informací byl třicetiletý muž zadržen na konci minulého týdne, ale ještě týž den byl podmínečně propuštěn. Na dalšího hlavního pachatele je stále vydán zatykač, píše web Tagesschau.de. O nejmladším z trojice se policie nezmiňuje.

Ani o dalších pachatelích se policie nezmiňuje, deník Bild ale uvedl, že tři muži, kteří jsou nyní obžalováni, měli dívky znásilnit, ostatní přihlíželi. Není ani jasné, zda byli identifikováni.

V Německu obvinili tři Syřany ze znásilnění dvou Češek

Evropa

Související články

Výběr článků

Načítám