Hlavní obsah

Trvalo to měsíc. Na Tenerife zřejmě našli tělo pohřešovaného mladého Brita

Španělská policie oznámila, že se záchranářům podařilo nalézt pozůstatky mladého muže v oblasti Mesca na ostrově Tenerife, kde v červnu beze stopy zmizel devatenáctiletý Brit Jay Slater. Informuje o tom britský deník The Guardian.

Pátrání po zmizelém teenagerovi na TenerifeVideo: AP

Článek

„Příslušníci Guardia Civil patřící k horské záchranné a zásahové službě dnes ráno nalezli bezvládné tělo mladého muže v oblasti Masca, která patří obci Buenavista del Norte,“ uvedla v pondělí podle britského deníku španělská policie.

Ta dále uvedla, že osoba mohla zemřít „v důsledku náhodného pádu na skále v nepřístupné oblasti, kde bylo tělo nalezeno“.

Jay Slater se ztratil 17. června, jeho telefon byl naposledy lokalizován v rokli Masca v odlehlém národním parku na Tenerife, kde byly nalezeny právě i lidské pozůstatky.

Teenager ztracený na Tenerife se několik hodin před zmizením bavil v nočním klubu, odhalilo video

Evropa

V posledním známém kontaktu s přáteli Slater telefonoval, že se ztratil, má žízeň a zbývá mu jen 1 procento baterie v telefonu. Předtím se účastnil hudebního festivalu, z něhož odešel s několika muži, které potkal té noci. Naposledy byl viděn poblíž prázdninového domu, který si na ostrově pronajali.

Španělská policie pátrání 30. června výrazně omezila, případ ale nechala otevřený. V pátracích akcích pokračovali dobrovolní záchranáři a také někteří Britové, kteří na Tenerife dorazili. Policie v rámci intenzivního pátrání v červnu do akce zapojila mimo jiné vrtulníky, psy a drony. Práci ale ztěžoval mimořádně nároční terén.

„Je to tady tak velké, že je velmi obtížné pátrat v tak strmé oblasti. Ale děláme, co můžeme,“ řekl deníku The Guardian jeden z členů záchranného týmu. Dodal, že jde o „velmi obtížnou oblast k prohledávání“, kde je mnoho míst zarostlých vegetací a kde jsou také propasti a srázy.

Potřebuju vodu a mám poslední procento baterky. Na Tenerife se ztratil 19letý Brit

Evropa

Výběr článků

Načítám