Hlavní obsah

Trojice polských teenagerů ubila k smrti mladého muže

Tři šestnáctiletí mladíci ubili a ukopali k smrti osmadvacetiletého muže během oslav 120. výročí města Sosnowiec na jihu Polska. Brutální útok se odehrál v neděli večer. Marcin Mizia, fotbalista klubu KS Spójnia Landek a zaměstnanec vězeňské služby, kterého po útoku převezla sanitka do místní nemocnice, ve středu podlehl utrpěným zraněním. Stal se dárcem orgánů.

Foto: Profimedia.cz

Vozidlo polské policie. Ilustrační foto

Článek

Mizia šel podle stanice TVN 24 na koncert pořádaný v rámci městského festivalu spolu se snoubenkou Karolinou, se kterou plánoval na září svatbu. V davu se zastal slabší osoby, kterou napadli výrostci zjevně se snažící vyvolat konflikt a s někým se porvat. Nejspíš kvůli tomu se ale sám stal jejich terčem.

Útočníci jej bili a kopali do hlavy. „Nikdo z davu lidí kolem mu ale nepomohl, ani když ležel v kaluži krve,“ konstatoval portál Natemat.pl.

Útočníci zbili i fotbalistovu snoubenku, která se mu snažila pomoci. Utekli až poté, co na místo dorazili záchranáři a kdosi z davu na ně křikl, aby „vzali nohy na ramena, protože jejich oběť je už mrtvá“, uvedl portál.

Marcin byl v kritickém stavu převezen do nemocnice v Sosnowci. Byl napojen na zařízení, které ho udržovalo při životě. „Doufáme, že vše bude v pořádku, a prosíme vás všechny, drazí fanoušci a příznivci našeho klubu, o modlitby – za Miziowo zdraví,“ napsal na sociální sítě klub, kde mladý muž hrál.

Chladnokrevný vrah polského policisty dostal doživotí

Evropa

Modlitby však nepomohly. Marcin zemřel v noci z 11. na 12. června. Klub v oznámení o jeho smrti uvedl, že se stal dárcem orgánů. „Se souhlasem rodičů dal Marcin světu svůj poslední dar a bude zachraňovat životy jiných lidí.“

Útočníci byli zadrženi v pondělí a soud je v úterý poslal na tři měsíce do zařízení pro nezletilé. Dále měli být stíháni za způsobení těžké újmy na zdraví, podle TVN 24 se po smrti jejich oběti kvalifikace trestného činu změní nejspíš na vraždu.

Británie odsoudila dva 12leté vrahy. Své oběti probodli srdce mačetou

Evropa

Výběr článků

Načítám