Hlavní obsah

Třináctiletý kluk v Německu pobodal o rok staršího chlapce, nelíbil se mu jeho pohled

Na školním dvoře základní školy v Geseke ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko pobodal po malicherné hádce 13letý chlapec o rok staršího teenagera. Zraněný hoch nyní bojuje v nemocnici o život, píše web týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Oba chlapci se ve středu krátce před šestou odpoledne na dvoře místní školy pohádali. Čeho se spor týkal, policie nechtěla s ohledem na vyšetřování a věk chlapců sdělit.

Deník Bild s odkazem na své zdroje blízké vyšetřování napsal, že se útočník cítil vyprovokován pohledy druhého chlapce a jeho kamarádů, kteří tam byli s ním, když procházel kolem školy. Vytáhl proto nůž a hocha pobodal.

Lékaři označili stav napadeného za kritický, po pobodání měl zraněná i játra.

Případ vyšetřuje policie v Dortmundu jako pokus o vraždu, píše web týdeníku Focus. Útočník po činu utekl směrem k nedalekému parku, ale krátce poté ho policisté zadrželi na místním vlakovém nádraží. Podle informací deníku Bild je to Němec s bulharskými kořeny z šedesátitisícového města Lippstadt, který je prý „policii již dostatečně známý“ pro násilné trestné činy.

Útočník byl převezen do psychiatrické léčebny. Jisté ale je, že navzdory brutálnímu činu nepůjde k soudu, vzhledem k věku není trestně odpovědný.

Čtrnáctiletý kluk na univerzitě v Sydney jen tak pobodal člověka. Vůbec se neznali

Svět
Související témata:

Výběr článků

Načítám