Hlavní obsah

Třináctiletá Němka se uškrtila kvůli výzvě na TikToku

Německé úřady vyšetřují smrt 13leté dívky z hesenského okresu Kassel, která se udusila kvůli „zkoušce odvahy“ zveřejněné na sociální síti TikTok. Školačka zemřela 26. dubna, když se doma ve svém pokoji uškrtila, aby dostála výzvě nazvané Blackout Challenge.

Foto: Mike Blake, Reuters

Tik Tok

Článek

Ve výzvě se uživatelé TikToku snaží vyvolat mdloby nebo se dostat do bezvědomí. V extrémně nebezpečné „zkoušce odvahy“ se děti obvykle nechají natočit ostatními, poté klip nahrají na TikTok a tím chtějí dosáhnout pozornosti a uznání, popisuje web týdeníku Focus.

Tragédie se odehrála v noci na 27. dubna. Dívčina matka uvedla, že dcera kolem deváté večer popřála všem dobrou noc a odešla do svého pokoje.

Polovina Američanů souhlasí se zákazem TikToku

Software

Krátce před půlnocí chtěl dívku pozdravit její strýc, který k nim dorazil. Byl páteční večer a myslel si, že dívku ještě zastihne vzhůru. Ta ale nedýchala, popisuje deník Hessich-Niedersächsische Allgemeine.

Rodina okamžitě zalarmovala lékaře, ten pro ni už ale nemohl nic udělat.

Výzva na TikToku se dívce stala osudnou. Mladí se většinou nechávají natáčet kamarády, Lena to zkusila sama.

Z toho, co se objevilo v jejím telefonu, vyplývá, že dívka nebyla spokojená s první nahrávkou, a proto to zkusila podruhé. „Ale pak už se nemohla dostat ke svému mobilu,“ konstatoval její dědeček.

Nečekaný hit TikToku. Experti jsou z propagandistické písně oslavující Kim Čong-una znepokojeni

Zahraniční

Výběr článků

Načítám