Hlavní obsah

Třicetiletou turistku v centru Neapole zabila socha spadlá z balkonu

Mladá žena zemřela v centru jihoitalské Neapole poté, co ji v neděli na ulici před zraky přítele zasáhl do hlavy kus sochy, která se zřítila z balkonu nad nimi. Třicetiletá Chiara Jaconisová, která okamžitě upadla do bezvědomí, následně podstoupila operaci, lékaři ji však už nedokázali zachránit. Tragédie se stala ve chvíli, kdy byla žena na cestě na letiště.

Foto: Profimedia.cz

Policisté v Neapoli. Ilustrační foto

Článek

Na záběrech z bezpečnostních kamer jsou vidět Jaconisová a její 29letý přítel Livio Rousseau, jak kráčejí po ulici obtěžkáni zavazadly. Socha následně udeří ženu do hlavy a její bezvládné tělo se sesune na zem. Zoufalý přítel se pak snaží přivolat pomoc.

V souvislosti s tragédií je vyšetřována rodina žijící v bytě, z jehož balkonu se socha na ulici zřítila.

„Manželé mají dvě děti a v tuto chvíli není vyloučeno, že jedno ze dvou dětí sošku svrhlo,“ napsala ve čtvrtek agentura RAI s tím, že právě tuto verzi nyní vyšetřovatelé považují za nejpravděpodobnější.

V kostele nedaleko místa tragédie se ve čtvrtek konalo pietní shromáždění, jehož se spolu s rodinou zabité ženy zúčastnily stovky místních obyvatel, dodala agentura.

Jaconisová byla v Neapoli jako turistka. Žena pocházející původně ze severoitalské Padovy byla manažerkou módní značky Prada, podle svého profesního profilu měla na starosti celkem 15 poboček ve Francii, Monaku a Belgii.

Ital ve vzduchu zachytil tříletou holčičku, která spadla z balkonu v pátém patře

Koktejl

Češka v Rimini spadla z hotelového balkonu. Jako zázrakem přežila

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám