Hlavní obsah

To je cesta do pekel, komentuje slovenský web Ficova slova o dalším atentátu

Opakované varování ze strany premiéra Roberta Fica (Směr-sociální demokracie), že na Slovensku může dojít k dalšímu atentátu na vládního politika, označil web Aktuality.sk za velmi nebezpečnou hru a cestu do pekel. Podle webu Fico svým prohlášením přispívá k radikalizaci situace na Slovensku.

Foto: Facebook/Robert Fico

Robert Fico na zasedání slovenské vlády

Článek

Šéfredaktor webu Aktuality.sk Peter Bárdy ve svém komentáři označil za typickou Ficovu politickou hru, když obviňuje opozici z radikalizace situace na Slovensku, ale sám k tomu přispívá svojí nenávistnou rétorikou a konspirováním.

„Veřejnost čeká tři měsíce na informaci z vyšetřování (atentátu na Fica z 15. května 2024 – pozn. redakce). Generální prokuratura tvrdí, že pracují na rychlém ukončení případu. A Robert Fico to celé cynicky zneužívá,“ konstatoval web.

Aktuality.sk upozorňují, že premiér pracuje s konspirací, že atentátníka zradikalizovala média a opozice. „Z jeho profilu však víme, že jde o zmateného muže. To nijak neomlouvá hrozný skutek, který spáchal. Je to jen v rozporu s tím, co Fico svým fanouškům horlivě předkládá,“ dodal Bárdy ve svém komentáři.

K útoku dojde a naši voliči si to s vámi vyřídí, vyhrožuje Fico

Evropa

Podle webu Aktuality.sk premiér varuje před dalším atentátem a dopředu z něj viní opozici a média. „Robert Fico rozehrál nebezpečnou hru. Velmi nebezpečnou hru. Šponuje emoce už i tak dost nervózních, frustrovaných, nazlobených a zmatených lidí. Vytváří dojem, že jeho vláda je obětí připravovaných likvidací politiků, což je nesmysl a což by v případě, pokud je schopen vnímat realitu, měl vědět i sám,“ konstatoval web.

Šéfredaktor Bárdy v závěru svého komentáře konstatuje, že Fico přežil hroznou událost, která z něj učinila ještě radikálnějšího člověka. „Místo plnění programového prohlášení vlády, místo levnějších energií, levnějších potravin a lepšího života krmí své voliče nenávistí, mstou a vizemi smrti. A to je opravdu cesta do pekel,“ končí svůj komentář web Aktuality.sk.

Řeči o Majdanu

Deník Sme konstatoval, že pokojnými protesty se atentátníci nevychovávají. „Robert Fico to velmi dobře ví, koalice je však rozhodnuta, jaká bude historická úloha Juraje Cintuly (muž, který 15. května 2024 v Handlové střílel na Fica – pozn. red.). Ministryně Martina Šimkovičová (ministryně kultury – pozn. red.) mluví o Majdanu. Kdoví, co tím chce přesně říct,“ upozornil list.

Deník Sme spekuluje, že z vyšetřování atentátu nesmí vyjít najevo, že Cintula není žádný opoziční aktivista, a připomíná, že ho tak s oblibou označují politici vládní koalice. „Podstatné je, aby protesty pokračovaly, protože je to jediná věc, která Fica opravdu vyrušuje,“ dodal list.

Jiný názor má deník Pravda, který v souvislosti s opozičními protesty, jež v květnu utlumil atentát na premiéra, ale teď se obnovily, upozorňuje, že politika nekonečných protestů nikam nevede a může veřejnost vyčerpat.

„Občanské protesty mají smysl, ale bez účasti politických stran. Fico bude opakovat, že vyrábí dalšího Cintulu, a s kritizovanými ministry opozice stejně nepohne. Opoziční politici a jejich voliči by si měli uvědomit, že rozhodující protest se odehraje ve volbách,“ uvedl list ve svém komentáři.

Co vás nezabije, to vás posílí. Fico odhodil berle

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám