Hlavní obsah

Teslu Cybertruck už natočili v Moskvě. Přitom jde těžko sehnat i v USA

Ulicemi Moskvy se už prohání futuristická Tesla Cybertruck, která se zatím oficiálně neprodává mimo Severní Ameriku, a i tam si na ni noví zájemci musí počkat až do roku 2025. Podnikatel Alexej Jeremčuk, který nepřehlédnutelný hranatý pick-up do Ruska dopravil z Evropy přes Bělorusko, chce prý dovážet několik těchto aut týdně.

Tesla CybertruckVideo: Tesla

Článek

„Vzali jsme ho letadlem do Evropy. A z Evropy do Běloruska. Tesla projíždí přes Bělorusko do Ruska a projde celním odbavením se všemi oficiálními poplatky. Tady nikdo nic nepodceňuje. Všechno je jasné,“ vysvětloval Jeremčuk běloruskému influencerovi z youtubového kanálu 808, který vůz natočil ještě před cestou do Ruska.

Podnikatel, který vystupuje jako „generální ředitel moskevského Tesla klubu“, chce prý dovážet několik těchto aut týdně. Dodává, že cesta po moři může trvat i tři měsíce, zatímco doprava letadlem se zvládne za týden. „Myslím, že bude stát nejméně 215 tisíc dolarů (přes pět milionů Kč - pozn. red.),“ přemítá nad prodejní cenou futuristického elektromobilu v Rusku Jeremčuk.

O tom, že první Tesla Cybertruck už dorazila do Moskvy, informoval ve čtvrtek list Izvěstija. Ten zdůraznil, že tento elektrický pick-up je velmi obtížně sehnatelný i ve Spojených státech, s tím, že kupující podepisují smlouvu, podle níž musí zaplatit pokutu ve výši 50 tisíc dolarů (1,16 milionu Kč), pokud vůz do jednoho roku od nákupu přeprodají dál. Výrobce už oznámil, že pro letošek je Tesla Cybertruck vyprodaná, nové objednávky budou vyřízeny až v roce 2025.

Sériová výroba Cybertrucku byla zahájena v červenci 2023, první dodávky zákazníkům začaly loni v listopadu.

Evropští zájemci si budou moci vůz prohlédnout v rámci pojízdné show s názvem Cybertruck Odyssey, která odstartovala tento týden. V termínu 5. až 8. června by se mělo toto turné zastavit také v Praze.

Tesla Cybertruck v prodejích válcuje elektrický GMC Hummer EV, čísla prozradila svolávací akce

AutoMoto

Výběr článků

Načítám