Hlavní obsah

Teenager ztracený na Tenerife se několik hodin před zmizením bavil v nočním klubu, odhalilo video

Na španělském ostrově Tenerife stále pokračuje pátrání po ztraceném 19letém britském mladíkovi. V současné době policie zkoumá záběry z mobilního telefonu, na nichž je Jay Slater zachycen v klubu Papagayo v Playa de las Américas minulé pondělí v časných ranních hodinách, píše deník The Independent.

Na Tenerife už týden pátrají po zmizelém teenageroviVideo: AP

Článek

Slater je na záběrech zachycen, jak tančí. Obrázky byly pořízeny pár hodin předtím, než zmizel. Záběry udělal jistý dvacetiletý mladík, aby si mohl „připomenout okamžik, kdy se všichni dobře bavili“. Když popisoval Jaye Slatera, řekl, že viděl chlapce, „který se před ním potácel“, píše list The Independent.

„Bylo vidět, jak se zvedá ze země, všichni se tam otočili, aby se podívali. Vypadali trochu ustaraně,“ řekl deníku The Telegraph. Teenager podle jeho slov „sotva stál na nohou“.

„Nejdřív jsem netušil, že je to Jay. Byl pořádně opilý. Byl tam s pár kluky a jednou holkou,“ popisoval. Poté, co se dozvěděl o zmizení mladíka, podíval se na video a zjistil, že ho má na záběrech.

Našlo se tělo pohřešovaného britského moderátora, potvrdily řecké úřady

Evropa

Slater se na ostrově účastnil hudebního festivalu NRG spolu se dvěma přáteli. Od kamarádů se ale v noci na pondělí oddělil a nechal se z nočního klubu odvézt do přírodního parku dvěma muži, s nimiž se v klubu seznámil a kteří tam měli pronajatou chalupu.

V posledním telefonátu se svou kamarádkou Lucy Lawovou v pondělí kolem 8:30 Slater řekl, že zmeškal autobus a rozhodl se jít pěšky do hotelu, což byla asi desetihodinová túra. V telefonu jí říkal, že se „ztratil v horách, neví, kde je, zoufale se potřebuje napít a baterii v mobilu má na jednom procentu“.

Po teenagerovi pátrají desítky policistů, záchranářů a hasičů se psy, drony a vrtulníky. Dosavadní vyšetřování naznačuje, že mladík zmizel někde v divoké zalesněné oblasti. Podle jednoho ze záchranářů, citovaného agenturou Reuters, před zmizením ve zprávě svému příbuznému napsal, že má zraněnou nohu.

Na Tenerife dorazil otec mladíka a jeho bratr Zak. „Chci svého chlapce zpátky,“ řekl otec se slzami v očích místní televizi.

Potřebuju vodu a mám poslední procento baterky. Na Tenerife se ztratil 19letý Brit

Evropa

Výběr článků

Načítám