Hlavní obsah

„Tanečnice u tyče.“ Danko zaútočil na partnerku šéfa opozice, renomovanou choreografku

Vzájemných útoků mezi slovenskými politiky nejsou ušetřeni ani rodinní příslušníci, když předseda vládní Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko označil partnerku šéfa opozice Michala Šimečky za „tanečnici u tyče“. Šimečka požaduje od Danka veřejnou omluvu.

Foto: Facebook/Michal Šimečka

Michal Šimečka a jeho partnerka Soňa Ferienčíková

Článek

Předseda SNS zaútočil na Šimečkovu partnerku Soňu Ferienčíkovou v diskusním pořadu veřejnoprávní televize. Ferienčíková je přitom renomovaná slovenská tanečnice a choreografka, která studovala také na pražské Akademii múzických umění a reprezentovala Slovensko v zahraničí.

„Renomovaná tanečnice? U tyče nebo kde? Viděl jsem některé záběry z jejího vystoupení, radši nebudu hodnotit její umění,“ útočil Danko.

Podle webu Čas.sk se později předseda SNS snažil situaci zmírnit. „Omlouvám se, pokud jsem se dotkl Šimečkovy partnerky,“ řekl.

Přesně takhle vyháníte ze země úspěšné ženy

Šimečka ve své reakci uvedl, že se nejedná jen o jeho partnerku, ale je to širší problém.

„Přesně takovýmto způsobem vyháníte tisíce talentovaných, profesionálně úspěšných žen z veřejného působení a mnohé z nich i ze země. Novinářky, vědkyně, lékařky, učitelky, mladé studentky i profesionálky na vrcholu svých sil. I prezidentku republiky,“ reagoval Šimečka v komentáři na Facebooku.

„Pane Danko, chápu, že svět kultury je vám vzdálený, ale veřejně urážet ženy, které se nemohou bránit, je opravdu přes čáru. Brzděte! A omluvte se,“ dodal.

Politolog Tomáš Koziak označil Dankův útok za absolutní sprosťárnu. „Zaútočit takovým hulvátským způsobem na partnerku politického protivníka je prostě nepřijatelné. Měl by to odsoudit každý člověk s alespoň minimálním smyslem pro slušnost,“ uvedl politolog.

Místopředseda slovenského parlamentu Andrej Danko chce navštívit Rusko

Evropa

Výběr článků

Načítám