Hlavní obsah

Syn norské korunní princezny skončil ve vazbě za napadení ženy

Norská královská rodina je v šoku. Policie zatkla syna korunní princezny Mette-Marit. Sedmadvacetiletý Marius Borg Høiby měl v neděli večer ve svém bytě ve Frogneru v Oslu napadnout dvacetiletou ženu, píše web norského časopisu Se og Hör.

Foto: Profimedia.cz

Marius Borg Høiby

Článek

Co přesně se v bytě odehrálo, není úplně jasné, píše deník. Ze zdrojů blízkých vyšetřování časopis Se og Hör zjistil, že Marius Borg Høiby mladou ženu psychicky i fyzicky napadl. Jí se podařilo z bytu dostat a okamžitě zavolala policii. Vyšetřovatelé na místě zajistili důkazy a krátce ji vyslechli.

Žena byla poté přijata do nemocnice k vyšetření, kde zůstala na pozorování s otřesem mozku. Do domácího ošetření byla propuštěna v pondělí.

Marius Borg Høiby byl po incidentu zatčen na jiné adrese. Poté byl převezen do vazební věznice na policejní stanici v Oslu, kde byl umístěn do vazební cely. Propuštěn byl v pondělí odpoledne po více než 30 hodinách, které strávil ve vazbě. Musel se podrobit testu na přítomnost drog v těle.

Foto: Profimedia.cz

Norská královská rodina na snímku z roku 2022. Marius Borg Høiby je první zprava, korunní princezna Mette-Marit je druhá zleva.

Od svého propuštění se prý zdržuje v královské rezidenci Skaugum. Korunní princezna Mette-Marit chtěla se svým manželem Haakonem v úterý odcestovat do Paříže na olympijské hry. Zatím zůstala v Oslu.

Podle časopisu Se og Hör je Marius Borg obviněn z napadení. Soud se k případu zatím nechtěl vyjádřit. Zatím není jasné, kdo je napadená žena. Přítelkyní mladého muže je v současné době surfařka Rebecca Helberg Arntsenová.

Mette-Marit není aristokratického původu. Svatba s následníkem norského trůnu Haakonem se uskutečnila 25. srpna 2001 v katedrále v Oslo. S korunním princem mají dvě děti. Marius je jejím synem z předchozího vztahu.

Princezna Kate se vrací do veřejného života. Účastní se velkolepé vojenské přehlídky

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám