Hlavní obsah

Střelba v domově důchodců v Chorvatsku, šest mrtvých

Aktualizováno

Nejméně šest lidí přišlo o život při pondělní střelbě v domově důchodců v chorvatském Daruvaru, uvádějí chorvatská média. Dalších pět lidí je zraněno, z nichž jeden je v kritickém stavu. Policie pachatele zadržela, má to být bývalý vojenský policista ztotožněný jako jednapadesátiletý K. P.

Foto: Google Street View

Domov důchodců v chorvatském Daruvaru

Článek

Muž vstoupil do Domova pro seniory a zdravotně postižené kolem desáté ráno a okamžitě začal střílet do lidí. Zastřelil svou matku a další obyvatele domova včetně jednoho zaměstnance, píše deník Jutarnji list.

Sousedka, která byla v době střelby asi 80 metrů od domu, řekla, že slyšela výstřely v rozmezí minuty nebo dvou. Zpočátku si myslela, že jsou to zvuky provázející nějakou právi. Nenapadlo ji, že je to střelba.

Vrah vzápětí utekl do kavárny, která je poblíž domova důchodců. Podle svědků měl položit zbraň na stůl a objednat si pití. Právě tam ho policie zadržela. Padesátiletého muže lidé v okolí znali a podle svědků nic nenasvědčovalo tomu, že by byl schopen takového činu.

Zaměstnanec obchodu v Daruvaru webu deníku Dnevnik.hr řekl, že do jeho obchodu vběhli dva zaměstnanci domova pro seniory, jeden se zraněním oka a druhý měl kulku v hrudi. Řekli, že tam přišel muž a začal střílet na obyvatele domova i jeho zaměstnance.

„Zavolal jsme záchranku a policii a řekl jim, kde je střelec. Poznal jsem ho a viděl, kam jde,“ řekl zaměstnanec obchodu.

Daruvar je známý tím, že v něm z celého Chorvatska žije nejpočetnější česká menšina.

Dva mrtví na Sokolovsku: Muž přes plot zastřelil souseda, pak obrátil zbraň proti sobě

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám