Hlavní obsah

V německém Ratzeburgu se zřítila střecha supermarketu

Aktualizováno

V Ratzeburgu v německé spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko se v úterý odpoledne zřítila střecha supermarketu Netto. Na místě zasahují hasiči a policie. Zatím nejsou k dispozici informace o počtu zraněných, píše web merkur.de.

Foto: Profimedia.cz

Zřícená střecha supermarketu Netto v Ratzeburgu

Článek

Policie přijala zprávu o neštěstí na tísňovou linku v 17:06.

„Operace je teprve na začátku, záchranné složky jsou na místě,“ uvedl policejní mluvčí. Zatím stále není jasné, kolik lidí ve chvíli neštěstí v supermarketu bylo.

Vzhledem k tomu, že se nehoda stala v pozdních odpoledních hodinách, lze předpokládat, že se v budově nacházeli jak nakupující, tak zaměstnanci.

Sabine Päpkeová byla u pokladny, když najednou uslyšela praskot a objevil se zničehonic prach. „Byl tam oblak prachu. Pokladní křičela: ‚Všichni ven, rychle ven‘, popsala Päpkeová deníku Bild. Dodala, že dnešek je jejím druhým dnem narození.

Zatím se záchranáři starají na přilehlém parkovišti o 14 osob, kterým se podařilo z budovy uprchnout, když slyšeli praskot, napsal deník Lübecker Nachrichten. Ti utrpěli lehké zranění. Policejní mluvčí deníku Bild řekla, že zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se pod troskami nacházeli další lidé. Přesto se dál pátrá.

Vzhledem k tomu, že hrozí zřícení budovy, hasiči pátrají po zraněných lidech pomocí dronů, termokamery a otočného žebříku.

Proč se střecha zřítila, není jasné.

Pád stropu v pražské škole prověřuje policie. Děti si vysvědčení převzaly v jídelně

Krimi

Výběr článků

Načítám