Hlavní obsah

V Rusku se při nehodě převrátilo osm vagonů vlaku plného lidí; sto zraněných

Aktualizováno

Osm vagonů osobního vlaku z Kazaně do Adleru vykolejilo v pondělí poblíž Volgogradu, když vlak musel nouzově zabrzdit, aby zmírnil srážku s nákladním automobilem, jenž ignoroval světelnou výstrahu. Uvedl to mluvčí záchranné služby. Informace o obětech se aktualizují, ale na místě může dle prvotních informací být až sto zraněných.

V Rusku se při nehodě převrátilo osm vagonů vlaku plného lidí; sto zraněnýchVideo: Reuters

Článek

„Ve Volgogradské oblasti vykolejilo osm vozů vlaku 491 Kazaň – Adler,“ cituje mluvčího agentura Interfax. Ve vlaku se v době pondělního incidentu nacházelo až tisíc cestujících. Strojvedoucí byl údajně nucen zatáhnout za rychlobrzdu před kamionem, který ignoroval výstrahu semaforu a vjel na přejezd.

To na Telegramu potvrdily i Ruské dráhy. „Dnes ve 12:35 (11:35 středoevropského času) u Kotělnikova ve Volgogradské oblasti vjel řidič nákladního vozidla Kamaz na železniční přejezd a střetl se s projíždějícím osobním vlakem 491, který vykolejil,“ stojí v jejich vyjádření.

Foto: X / Girkin Girkin

Následky vlakového neštěstí v Rusku

Na místě zasahují záchranné složky a vyprošťovací vlaky, provoz v daném úseku železnice byl přerušen. Zraněno mohlo být dle prvotních informací až sto lidí. Mezi nimi je i řidič kamionu vezoucího písek.

Devět ruských vězňů uprchlo z armády. Jsou mezi nimi i vrazi

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám