Hlavní obsah

Šťastná majetná italská rodina. 17letý syn ji celou vyvraždil

Sedmnáctiletý Ital vyvraždil doma nožem svou rodinu a udal se na policii. Místo masakru vypadalo tak děsivě, že to zamávalo i se zkušenými kriminalisty.

Foto: Profimedia.cz

Matka Daniela, otec Fabio a jejich synové - mladší Lorenzo a starší Riccardo. Právě starší bratr rodinu o víkendu vyvraždil.

Článek

Zločin se podle deníku Il Giornale odehrál v noci ze soboty na neděli na milánském předměstí Paderno Dugano ve vile rodiny jen několik hodin poté, co všichni oslavili 51. otcovy narozeniny. Desítkám bodných ran padli za oběť také 49letá matka a dvanáctiletý bratr agresora.

Z jakých pohnutek pachatel jednal, není zatím jasné. Asi hodinu po půlnoci zavolal na policejní tísňovou linku a suše oznámil: „Zabil jsem svého otce, přijeďte.“

Když karabiníci přispěchali do vily, spatřili hrůzostrašnou krvavou lázeň v místě, kde před několika hodinami panovala ještě slavnostní atmosféra. Tři bezvládná těla ležela v ložnici v nočním prádle a byla poseta bodnými ranami. Vedle nich byl zakrvavený kuchyňský nůž, pravděpodobný vražedný nástroj.

Vyšetřovatelé se nyní snaží zrekonstruovat běh událostí a objasnit i motiv zločinu. Podezřelý mladík nejprve tvrdil, že zabil jen otce. Vypověděl, že zaslechl křik a že když vstoupil do místnosti, spatřil otce na židli s nožem v ruce nad zabitými těly matky a mladšího bratra.

Útočník ve Španělsku ubodal jedenáctileté dítě

Evropa

Poté prý chtěl otec zabít i jeho, ale v sebeobraně naopak syn usmrtil otce. Při dalším výslechu se podezřelý mladík zhroutil a přiznal, že všechny zabil on sám.

Největší počet bodných ran měl na těle mladší bratr, který v době útoku ležel ve své posteli. Matka a otec byli nalezeni na zemi. Podle listu Il Messaggero je tedy možné, že rodiče, přivolaní křikem mladšího syna, vstoupili do místnosti ve dvou různých časech a že si pak starší syn na nich vylil svůj nevysvětlitelný vztek.

Podle sousedů šlo o tichou a bohatou rodinu, která tvrdě pracovala. Otec úspěšně podnikal ve stavební branži, matka vlastnila obchod se spodním prádlem a kostýmy, zatímco jejich starší syn a pravděpodobný pachatel studoval střední školu.

V osudnou noc sousedé neslyšeli žádný křik. O všem se dozvěděli až v neděli ráno, kdy už před domem stála policejní auta.

„Byla to fantastická, šťastná rodina. Nechápu, jak se to mohlo stát,“ uvedl otec jednoho ze spolužáků podezřelého. Podezřelý mladík podle něj neužíval drogy a v minulosti prý neměl s rodiči žádné problémy.

Horor v Dolomitech. Na idylické pastvině ležel muž s hlavou téměř odříznutou motorovou pilou

Zahraniční
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám