Hlavní obsah

Starostu Limoges zmlátili oslavující příznivci levice

Radost z vítězství pocítil na vlastní kůži starosta města Limoges Émile Roger Lombertie, jehož napadli lidé oslavující v ulicích vítězství levicového uskupení s názvem Nová lidová fronta v parlamentních volbách. Starosta požádal oslavující, aby uhasili oheň, který rozdělali před radnicí, a v tu ránu se na něj všichni vrhli, popisuje deník Le Parisien.

Foto: Profimedia.cz

Émile Roger Lombertie

Článek

Starosta schytal několik ran pěstí, když požádal, aby se oheň uhasil. „Uráželi ho a slovně napadali, že je fašista a násilník. Potom se na něj vrhli a dostal několik ran pěstí,“ popsal zdroj deníku, který byl svědkem incidentu.

Shromáždění před radnicí v Limoges bylo nahlášeno od 20:00 bez ohledu na výsledek parlamentních voleb. „Starosta šel ke kašně, aby jim ukázal, že jde pro vodu a uhasí oheň. Obklíčili ho, stalo se to velmi rychle a padly rány,“ poznamenává zdroj.

Macrona čekají těžké časy, shodují se politologové

Volby

Městská policie okamžitě zasáhla a starostu z místa dostala. Lombertie odešel domů, do nemocnice nechtěl. Policie případ vyšetřuje a k identifikaci pachatelů by měly pomoci kamerové záznamy.

V předčasných parlamentních volbách, které se konaly v neděli, získala nejvíce mandátů levicová Nová lidová fronta, která může počítat s nejméně 178 mandáty. Následuje aliance Spolu, která podporuje prezidenta Emmanuela Macrona, s nejméně 150 mandáty. Krajně pravicové Národní sdružení bude mít nejméně 125 poslanců. Nikdo nemá v Národním shromáždění většinu 289 poslanců.

Příznivci francouzské levice se v ulicích střetli s policií

Volby
Související témata:

Výběr článků

Načítám