Hlavní obsah

Slovenští politici letěli na fotbalové Euro vládním speciálem

Hned několik slovenských politiků využilo v pondělí možnost zaletět si vládním speciálem na utkání Slovensko-Belgie na fotbalovém Euru. Slovenské ministerstvo vnitra Novinkám potvrdilo, že do Frankfurtu letěli dva místopředsedové parlamentu, tři ministři, dva náměstci ministra a přibližně dvacet zástupců několika ministerstev.

Foto: Facebook/Slovenská národná strana

Andrej Danko s fanoušky

Článek

Ministerstvo vnitra v písemném stanovisku zdůraznilo, že návštěva se uskutečnila v rámci oficiálního pozvání Slovenského fotbalového svazu a UEFA pro zástupce slovenské vlády a slovenského parlamentu. „V žádném případě to nebyla volnočasová aktivita ústavních činitelů. Součástí cesty byla také setkání se zástupci belgické vlády a primátorem Frankfurtu,“ zdůraznil tiskový odbor ministerstva.

Na zápas, v němž slovenská reprezentace porazila Belgii 1:0, letěli vládním speciálem do Německa rovněž policisté, kteří se společně s německými kolegy podílejí na bezpečnostních opatřeních v rámci evropského šampionátu.

„Rozhodnutí letět hromadně do Frankfurtu vládním speciálem se událo po důkladném bezpečnostním a ekonomickém posouzení. Náklady na let budou proporčně rozděleny mezi pěti resorty,“ dodal resort vnitra.

Deník Sme upřesnil, že utkání navštívili místopředsedové slovenského parlamentu Andrej Danko a Peter Žiga, ministři vnitra, sociálních věcí a školství Matúš Šutaj Eštok, Erik Tomáš a Tomáš Drucker. „Žádný z představitelů vlády neavizoval, že by měl v pondělí v Německu pracovní program,“ upozornil list.

Náklady na zpáteční let vyčíslil deník na zhruba 30 tisíc eur (743 tisíc korun). Vládní speciál vezl do Frankfurtu minulý týden také slovenskou fotbalovou reprezentaci.

Německo kvůli mistrovství přitvrzuje hraniční kontroly

Domácí

Redakce Sport.cz po celou dobu mistrovství Evropy ve fotbale přináší veškeré informace, novinky, zpravodajství i online reportáže.

Výběr článků

Načítám