Hlavní obsah

Slovenský herec Kozák byl deset dní nezvěstný, pátrali po něm i v Česku

Osmatřicetiletého slovenského herce Ivana Kozáka před rokem brutálně přepadli, protože si mysleli, že je gay. Jeho rodina měla proto obavy, když minulý týden najednou zmizel a nikomu se neozval. Pátrali po něm i v Česku, ale po deseti dnech na sociální síti napsal, že je v pořádku.

Foto: FB Ivana Kozáka

Slovenský herec Ivan Kozák

Článek

Kozák byl letos nezvěstný od 16. září, kdy odřekl účinkování v muzikálu a měl odcestovat do Prahy. Proto po něm pátrala nejen slovenská, ale i česká policie. Své rodině se neozval, mobilní telefon měl vypnutý a nebyl aktivní ani na sociálních sítích. Ve čtvrtek však napsal status na Facebooku, že je v pořádku,

„Omlouvám se za obavy. Víc k tomu nemohu říct. Moc si vážím vaší sounáležitosti. Děkuji,“ uvedl. Žilinská policie vzápětí oznámila, že pátrání po herci odvolala.

Jeho sestra Gabriela (31) připouští, že Kozák je bohém a někdy se neozve rodině i čtyři dny. „Jenže pokaždé je aktivní na svých účtech,“ cituje sestru deník Nový čas. Proč se přes týden nikomu neozval a kde vlastně byl, zůstává záhadou.

Kozák hrál v několika slovenských seriálech a před časem zářil také v show Československo má talent. Čeští diváci ho mohou znát z filmu V létě ti řeknu, jak se mám rád.

Koncem minulého roku skončil Kozák po kopech do tváře v jedné z bratislavských nemocnic. Podle herce se útočník asi domníval, že je gay. „Kamarád si dal ze srandy náušnice, já byl jen v tílku a jen tak jsme se smáli a dělali show. Ten člověk asi usoudil, že jsem gay a sledoval mě,“ řekl Kozák po loňském útoku.

Bratislavská vražda členů LGBTI komunity měla podle prokuratury charakter popravy

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám