Hlavní obsah

Slovák podezřelý z vraždy se zabarikádoval v rakouské obci, má výbušniny

Rakouská policie v současné době provádí rozsáhlou operaci v obci Zistersdorf u hranic se Slovenskem, kde se v některém z domů v obci zabarikádoval 59letý Slovák poté, co v pátek podle všeho ubodal 65letou ženu. Informuje o tom rakouská televize ORF.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policejní mluvčí Johan Baumschlager uvedl, že k vraždě došlo v pátek odpoledne. Policie muže zpozorovala poté, co se dal na útěk z místa činu.

Během pátrání po podezřelém bylo v sobotu ráno evakuováno asi deset domů. V současné době by se měl skrývat v jednom z domů nebo ve vinném sklepě v obci. Je ozbrojený a má u sebe výbušniny.

Těžce zraněný policista

Jednu už zřejmě odpálil poté, co se k němu v sobotu ráno přiblížila zásahová jednotka Cobra. Jeden člen je těžce zraněn, uvedla rakouská televize.

Kromě zásahové jednotky jsou na místě také odborníci na výbušniny a 120 policistů z dolnorakouského zemského policejního ředitelství.

Slovák je podezřelý z toho, že v pátek odpoledne ubodal 65letou ženu. Podle policie měl se ženou „zjevně důvěrný vztah“. Státní zastupitelství nařídilo pitvu a případ vyšetřuje Dolnorakouský zemský kriminální úřad.

Obecně nebezpečný

Baumschlagera dále uvedl, že rakouské úřady ve spolupráci se zahraničními orgány zjistily, že podezřelý Slovák je považován za „obecně nebezpečného“ člověka. Konkrétně měl vzbudit pozornost „v několika evropských zemích kvůli neoprávněnému držení zbraní a výbušnin“.

Čtyři mrtvé ženy za čtyři měsíce u Mannheimu. Policie tápe

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám