Hlavní obsah

Skupina Syřanů zmlátila mladou Němku v zahrádkářské kolonii u českých hranic

Sobotní podvečer v saském městečku Gablenz nedaleko českých hranic se pro jednadvacetiletou ženu stal noční můrou. Kolem 18.00 ji přepadla skupina Syřanů ve věku 15 až 23 let, kteří vyšli z nedalekého venkovního koupaliště. Díky jejímu křiku a odvážným zahrádkářům skončila mladá žena jen zbitá a v šoku, ale nebyla znásilněná, píše deník Bild.

Foto: Profimedia.cz

Policie zadržela jednoho ze Syřanů, který napadl dívku nedaleko zahrádkářské kolonie Aquaria.

Článek

Mladá žena kolem 18.00 seděla na trávníku a telefonovala se svou kamarádkou. Uviděla ji skupinka mladíků, kteří přišli z nedalekého koupaliště, a vrhli se na ni. Nejprve jí začali nadávat, potom fackovat, osahávat a snažili se ji odtáhnout do slepé uličky. Malá a drobná žena projevila dostatek duchapřítomnosti a začala křičet.

„Slyšeli jsme výkřiky: ‚Pomoc, nechte mě na pokoji. Jděte pryč,‘“ popisuje žena ze zahrádkářské kolonie Aquaria. Ona a její partner okamžitě běželi ženě na pomoc a volali policii. Násilníci muže zmlátili a vzápětí utekli, píše deník Bild.

Vynadala pachateli hromadného znásilnění v Německu, skončila ve vězení. Zločinci jsou na svobodě

Evropa

Policisté později z celkového počtu sedmi násilníků zadrželi nedaleko místa činu pět z nich ve věku od 15 do 23 let. „Jsou to syrští státní příslušníci. Kriminální oddělení je vyšetřuje pro podezření z trestného činu sexuální napadení a nebezpečné ublížení na zdraví,“ řekla policejní mluvčí.

Útočili ti nejmladší, ostatní jsou na svobodě

Hlavními pachateli mají být dva nejmladší, ostatní byli činu přítomni ve skupině. V neděli byli oba předvedeni před soudce. Zda na ně byla uvalena vazba, není jasné. Další tři podezřelí byli na příkaz státního zastupitelství propuštěni na svobodu.

V zahrádkářské kolonii panuje strach. „Vyhrožovali, že mají nůž a že se vrátí. Není to příjemný pocit,“ popsala žena, jejíž partner pomohl napadené dívce. Ta je strachy bez sebe.

Snaží se zpracovat, co se stalo. „Bála jsem se, že mě znásilní,“ řekla deníku Bild. Policie jí doporučila, aby o incidentu s nikým nemluvila.

Německá vláda chce usnadnit vyhošťování cizinců za schvalování terorismu

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám