Hlavní obsah

Skupina 20 mladých lidí zmlátila na berlínském koupališti dva bratry

Navzdory rozsáhlým bezpečnostním opatřením, která přijala berlínská koupaliště, se stejně nepodařilo zabránit rvačkám. V sobotu v pozdním odpoledni se po hádce a napadení dvou teenagerů předčasně uzavřelo koupaliště Gropiusstadt v berlínské čtvrti Neukölln, píše web deníku Bild.

Foto: Profimedia.cz

Koupaliště Gropiusstadt v berlínské čtvrti Neukölln

Článek

V sobotu kolem 18.15 se nejprve strhla prudká hádka mezi dvacítkou mladých lidí a dvěma bratry ve věku 14 a 15 let. Spor ale eskaloval a vyústil ve rvačku. Oba bratři dostali výprask a pěstmi mnoho ran do obličeje, píše Bild.

Personál okamžitě zavolal policii, ale když dorazila na místo, útočníci už byli na útěku. Policisté našli napadené bratry poblíž venkovního bazénu. „Oba utrpěli zranění v obličeji a po telefonické konzultaci se zákonnými zástupci odmítli lékařské ošetření,“ uvedl mluvčí policie.

Následně se personál koupaliště rozhodl zařízení uzavřít, a to nejen kvůli incidentu, ale také kvůli vysoké obsazenosti.

Na koupališti v Neubrandenburgu se strhla hromadná bitka, zasahovalo 60 policistů

Zahraniční

Berlínská koupaliště se v posledních letech potýkají se stupňujícím se násilím, a to s hromadnými bitkami, sexuálním obtěžováním a neurvalým chováním některých návštěvníků. Kvůli tomu provozovatelé koupališť zavedli některá opatření, která by měla zvýšit bezpečnost návštěvníků.

Některá koupaliště zvýšila ploty a zakončila je ostnatým drátem. To je případ koupaliště v berlínské čtvrti Wilmersdorf. U dalších čtyř koupališť ve čtvrtích Kreuzberg, Neukölln, Am Insulaner a Mariendorf se ploty čerstvě vystavěly.

Od letošní sezony se návštěvníci na koupaliště nedostanou bez předložení občanského průkazu. U vchodu se kontrolují všem zavazadla, mnozí provozovatelé nainstalovali bezpečnostní kamery a vstupenky se dají pořídit jen on-line.

Berlínská koupaliště instalují na ploty ostnaté dráty

Evropa

Výběr článků

Načítám