Hlavní obsah

Silný vichr zabil v Polsku dva lidi

Dva lidé zemřeli v důsledku bouří a vichru, které se v neděli přehnaly nad Polskem. V poryvech větru se převracely jachty na Mazurských jezerech i ve Viselském zálivu. Ve Varšavě spadl strom na vlak Pendolino.

Foto: Windy

Polsko v neděli trápil silný vítr a bouřky.

Článek

Na jezeře Niegocin se převrhla plachetnice se 74letým mužem a 66letou ženou na palubě. Muž utonul, uvedl podle televize TVN24 zástupce policie v Olsztyně. Ženu se podařilo zachránit. V tomto regionu záchranáři vyráželi k celkem šesti převráceným lodím.

V letovisku Mezizdroje na severozápadě Polska zmizel v moři koupající se muž. Na místo vyrazili záchranáři, ale pátrání komplikují vysoké vlny.

Asi 60letá cyklistka v Lodži přišla o život poté, co na ni na cyklostezce v lesoparku spadla silná větev. Další žena utrpěla zranění, píše onet.pl.

Ve Varšavě strom spadl na soupravu Pendolino, vyjíždějící z nádraží ve východní části města směrem na hlavní nádraží. Provoz se zastavil a vlaky musely jezdit objízdnou trasou. Už dříve během dne úřady ve Varšavě kvůli silnému uzavřely oblíbený park Lazieńki.

Související témata:

Výběr článků

Načítám