Hlavní obsah

Sexuální obtěžování dětí na rakouském koupališti. Dva Afghánci ve vazbě

Otřesný případ dvou afghánských migrantů, kteří sexuálně obtěžovali šest dětí na koupališti v Traiskirchenu, řeší rakouská policie. Oba muži ve věku 29 a 30 let byli zadrženi a soud na ně uvalil vazbu, uvedl portál oe24.at.

Foto: Profimedia.cz

Vozidlo rakouské policie. Ilustrační foto

Článek

Incident se podle webu odehrál v úterý v areálu venkovního bazénu Aqua Splash v Traiskirchenu v Dolním Rakousku. Afghánští žadatelé o azyl si pro svůj útok vybrali tamní vířivku, protože se nachází mimo zorné pole pracovníků areálu. Poté se měli natlačit k několika dětem ve věku 9 až 14 let a začít je sexuálně obtěžovat a dotýkat se jejich intimních partií.

Oběti, pět dívek a jeden chlapec, kterým se podařilo uniknout, jedna po druhé hlásily své hrozné zážitky plavčíkovi, který nakonec zalarmoval policii.

„Mou dceru chytili ve vodě,“ svěřil se otec devítileté zneužité školačky. Měla se snažit utéct, ale silné vodní proudy ve vířivce jí to po nějakou dobu nedovolily. Když se dívce podařilo je překonat, běžela za matkou a spolu šly incident ohlásit obsluze bazénu. Ukázalo se, že před nimi obtěžování nahlásily další děti, celkem jich bylo pět. To ale podle portálu neznamená, že je to celkový počet obětí řádění migrantů.

Německo jedná o deportacích Afghánců

Evropa

Při policejním výslechu druhý den oběti na fotografii jasně identifikovaly údajné pachatele. Přesto oba muži na všechna obvinění, která jim byla sdělována, reagovali smíchem.

Na oba Afghánce, kteří podle webu oe24.at před incidentem pobývali v azylovém táboře v Traiskirchenu, byla uvalena vazba, a to kvůli riziku útěku a pokračování v páchání trestné činnosti. Jsou za mřížemi ve vazební věznici ve Wiener Neutadt. Hrozí jim dva roky vězení a nejspíš také zamítnutí žádosti o azyl a vyhoštění.

Brutálně zbitá a utopená. Policie šetří, zda afghánští rodiče dceru hodili do Rýna ještě živou

Evropa

Výběr článků

Načítám